Loader

„Baltas” plovas

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

  • Ryžių ir daržovių troskinukas kitaip

  • Mėsos vyniotinis

Ryžiai mano manymų yra vienas iš lengviausių produktų ir ypač tinkantis vakarienei, o žuvis taip pat gan lengvas maistas. Dėl to norėčiau pasiūlyti pasigaminti “Baltąjį plovą”, taip jį pavadinau dėl spalvos ir skonio. Jį pasigaminti truksite tiek laiko, kiek turi virti ryžiai, labai patogu norint greitos vakarienės ar tingint leisti vakarą prie puodų.

Reikės:

  • 2 skardinių tuno savo sultyse;
  • Porą pakelių ryžių;
  • Poro;
  • Mažo indelio grietinėlės arba grietinės;
  • Prieskonių.

Gaminimo procesas

Step 1

Išsiverdame ryžius pagal nurodymus ant pakelio. Likus 10-15 min. iki išvirimo pradedame ruošti tuną.

Step 2

Visų pirma reikia susipjaustyti porą, sukrėsti į keptuvę ir pakepinti nedideliame kiekyje aliejaus. Kai porai apkepa, sudėti konservuotą tuną, supilti grietinėlę/grietinę, pavirinti kelias minutes ir sudėti pasirinktus prieskonius (aš dėjau šviežiai maltų pipirų, truputėlio kario ir žiupsnį druskos). Jei tuno padažas jums atrodo per tirštas, galite jį šiek tiek praskiesti šiltu vandeniu, o jei per skystas įdėti šaukštą miltų. Paliekame viską troškinti keletai minučių.

Step 3

Kai ryžiai išverda, juos sukrečiam į keptuvę su ryžiais, išmaišom, jei trūksta prieskonių, įdedame papildomai ir skanaus.

  P.S. Labai skanu vasaros metu įpjausčius kelis pomidorus ar agurkus kartu su tunu, gaunasi gaiviai skanu. Sėkmės eksperimentuojant!

Parašykite komentarą