Loader

Receptų grupės: Bulviniai patiekalai

Orkaitėje keptos bulvės

Orkaitėje keptos bulvės

forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (4.2 / 5)

Šias bulves gaminau kaip garnyrą prie vištienos kepsnio su citrinos padažu. Šiuo atveju naudojau alyvuogių aliejau, tačiau jei mėgstate pikantiškumo ir išskirtinumo šias bulves galite kepti anties ar žasų taukuose. Skanaus!

Daugiau

Kugelis su kefyru

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (3.7 / 5)

Labai skanus ir paprastas kugelio receptas.

Daugiau

Trintos bulvės su česnakais

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Labai skani ir labai paprasta bulvių košė. Kažkaip niekada man nekilo mintis, kad galima iš bulvių košės išspausti kažką daugiau. Gyveni ir mokaisi. Vietoj petražolių galima dėti ir kitų žolelių, tačiau jie turi būti švieži. Skanaus!

Daugiau

Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru

forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (4.3 / 5)

Šiandien gaminau senai nevalgytą patiekalą. Šiuos virtinukus gamindavo mano tėvas, jis jų receptą atsivežė iš savo tėvinės – Ukrainos. Kaskart nuvažiavus į Ukrainą pas senelius, močiutės prašydavom kad juos padarytų. Žinoma ji padarydavo, tačiau padarydavo juos didelius (dydis su lyg delnu) ir labai daug, todėl susirinkdavo visa didelė šeima juos ...

Daugiau

Bulvių geldelės įdarytos faršu

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Kadangi iš kaimo mane pasiekė šviežios, ką tik nukastos bulvės, nusprendžiau iš jų ką nors ir pagaminti. Pradžioje mąsčiau apie cepelinus, bet nenorėjau stovėjimui prie puodų išeikvoti tiek daug laiko. Reikėjo sumąstyti kažką kito, todėl vėl kreipiausi į internetą. Kažkodėl šį kartą nusprendžiau ieškoti ne tarp receptų, o tarp nuotraukų. ...

Daugiau

(Ne)tikri žemaičių blynai

Receptų grupės:
forkforkforkforkfork Vetinimų vidurkis (5 / 5)

Šį kartą nusprendžiau pasinerti į tradicinę lietuvišką virtuvę, tad gaminau žemaičių blynus. Žinoma, tai nėra tikrieji žemaičių blynai, kadangi į tradicinius, kiek girdėjau, įeina virti ir smulkinti plaučiai. Na… Nesu toks gurmanas, kad valgyčiau plaučius :) Į savo blynus dėjau kiaulienos faršą- dėl to jie tapo ne tik valgomi, bet ...

Daugiau