Vištienos kepsnys su citrinos padažu
2013-05-27- Pasiruošimas : 10min
- Gaminimo laikas : 15min
- Pagaminamas per : 30min
Šis kiek neįprastas receptas man pasirodė labai įdomus, nes niekad nebuvau ragavęs vištienos kepsnio su citrininių padažu. Skonis gan pikantiškas bet skanu, todėl rekomenduočiau bent paragauti. Garnyrui nusprendžiau pasigaminti orkaitėje keptas bulves ir šis pasirinkimas buvo tiesiai į dešimtuką, viskas labai derėjo.
Reikės:
- 500g vištienos krūtinėlės
- Druskos
- Šviežiai grūstų pipirų
- 1 v.š. miltų
- 1 a.š. miltų
- 3 a.š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 citrinos sulčių ir tarkotos žievelės
- 1 a.š. baltojo vyno acto
- 2 v.š. smulkintų petražolių
- 1 v.š. kaparėlių
- 1 v.š. sviesto
- Rukolos
- 1/2 puodelio vištienos sultinio
Gaminimo procesas
Žingsnis 1
Išmušti krūtinėles ir pabarstyti druska, pipirais ir 1 v.š. miltais.
Žingsnis 2
Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir pakepti ant didelės ugnies po 1-2 min. kiekvieną pusę. Vištieną pakepinus ją išimti iš keptuvės ir sumažinti ugnį iki vidutinės.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėti likusį aliejų ir česnaką, pakepinti apie 1 min.
Žingsnis 4
Sumaišyti sultinį, citrinos sultis ir 1 a.š. miltus. Supilti į keptuvę.
Žingsnis 5
Virti kol sutirštės apie 2-3 min. Sudėti actą, smulkintas petražoles ir kaparėlius. Sudėti sviestą ir maišyti kol sviestas ištirps ir padažas pradės blizgėti.
Žingsnis 6
Patiekti vištieną su padažu ir ant viršaus uždėti rukolos salotas apibarstytas žievele, druska, pipirais ir apšlakstyta alyvuogių aliejumi.
Perspėju, citrinos sultis dėkite pagal skonį antraip gali būti per rūgštu. Skanaus!
Nario vertinimas
(5 / 5)
3 žmonės įvertino receptą