Loader

Šokoladinio pudingo pyragas

2012-11-02
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 3:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Vieną vakarą labai užsimaniau pyrago su šokoladiniu įdaru, bet nė karto nesu to dariusi. Pagrindą pasirinkau tokį patį, kaip ir citrininio pyrago, kadangi jis lengvai gaminamas ir yra pas mus mėgiamiausias. Perverčiau įvairiausius receptus su įdaru, bet nieko neradau, kas iškart patrauktų akį. Galų gale perskaičius daugybę receptų, sumąsčiau pagaminti unikalų pyragą, remiantis pagrindiniais ingredientais, vyraujančiais daugumoje šokoladinių pyragų receptų.

Reikės:

  • Pagrindui reikės:
  • 1,5 pakelio sausainių (tinka bet kurie, jūsų pamėgti);
  • 100g. Sviesto ar kepimo margarino (tinka lydytas);
  • 4 v.š. cukraus.
  • Įdarui reikės:
  • 1,5 plytelės konditerinio šokolado;
  • ¾ puodelio cukraus;
  • 5 v.š. miltų;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 1,5 puodelio pieno;
  • Pusę a.š. vanilinio cukraus;
  • 2 tryniai;
  • 1 v.š. sviesto.
  • Morenginiam sluoksniui:
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 6 v.š. cukraus pudros.

Gaminimo procesas

Step 1

Įdaro gamyba:

Sumaišykite išsijotus miltus su cukrumi, druska, kakava (arba jau išlydytu šokoladu), kiaušinių tryniais ir pienu. Viską lengvai išmaišykite. Virkite ant mažos ugnies, kol viskas pradės burbuliuoti ir tirštėti, tai užtruks maždaug 5 – 10 minučių. Jei atsiranda gumulėlių, juos tiesiog išlyginkite šaukštu. Virkite tol, kol gausite norimą tirštumą. Nuimkite nuo ugnies masę ir supilkite viską į dubenį su sviestu ir vanile. Kol vėsta įdaras, pasigaminkime pagrindą.

Step 2

Pagrindo gamyba:

Sausainius sutrupinti su trintuvu, kad būtų smulkūs trupiniai, tada sudėti cukrų ir sviestą (jį tirpdžiau mikrobangų krosnelėje), sumaišyti, kad gautųsi tešla (gausis trupiniai, bet ilgiau saujoj minkant pasidaro tešla). Tada formoj lipdom pagrindą su aukštesniais kraštais. Dėti į 180 laipsnių orkaitę apie 10 - 15 minučių. Būtinai atvėsinti iki kambario temperatūros, gali kiek šiltesnis būti, bet pirmą kartą darant geriau atvėsinkit pilnai.

Step 3

Morenginio sluoksnio gamyba:

Kiaušinių baltymus plakite su druska, kol pradės standėt. Tuomet berti cukrų (arba cukraus pudrą) ir plakti iki tokios konsistencijos, kad apvertus indą, masė pasiliktų jame net nepajudėjusi ar kitaip sakant būtų tokia tvirta, kad būtų galima pjaustyti peiliu. Tuomet ant pagrindo supilame šokoladinį sluoksnį, ant viršaus dedame morenginį sluoksnį ir formuojame bangeles. Dedame į orkaitę ir kepame tol, kol viršūnėlės gražiai parus. Apskrudinus viršūnes, leiskite pyragui visiškai atvėsti ir sustingti.

Skanaus!

 

 

 

Parašykite komentarą