Loader

Krepšeliai su kremu

2013-02-20
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Pagaliau!!! Pagaliau atradau kremą, pagaliau prisiruošiau pagaminti, pagaliau paragavau!  Šis, krepšelio su baltu kremu, receptas mane iškart grąžina į vaikystę… Labai juos mėgau ir vis galvodavau, na kaip gi padaryti? Iki pat šiol sukau sau galvą, kaip padaromas tas kremas? Kai padariau „putas” tortui „Alaus bačka” iškart prisiminiau tuos krepšelius… Nieko nelaukdama, pristatau savo išsvajotuosius krepšelius!

Reikės:

  • Krepšeliams reikės:
  • 1 v. š. cukraus pudros;
  • Apie 250 g. miltų;
  • 250 g. sviesto;
  • žiūpsnelis druskos;
  • 3 kiaušinių tryniai;
  • rūgščios uogienės.
  • Šlapiam beze kremui reikės:
  • 4 kiaušinio baltymai;
  • 250 g. cukraus;
  • 1/4 a.š. citrinos rūgšties (jei norit rūgščiau, galite dėti ir daugiau).
  • Šokoladiniam apliejimui reikės:
  • 100 g. šokolado;
  • 50 ml. pieno.

Gaminimo procesas

Step 1

Krepšelių gamyba:

Sviestą supjaustyti gabaliukais, suberti cukraus pudrą, kiaušinių trynius, druską ir miltus, užminkyti tešlą. Tešla turi būti nei kieta, nei minkšta, miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio. Suvyniojame į plėvelę ar dedame į maišelį ir paliekame šaldytuve 2 valandoms.

Step 2

Ištraukus iš šaldytuvo, iškočioti apie 4-5 mm storio, dėti į krepšelių formeles (patepti nereikia, nes sviesto ir taip daug), kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių. Kepdami jie kiek susitraukia dėl didelio sviesto kiekio. Geriau būtų, jei krepšelių dugnus užklotumėte kepimo popieriumi arba folija ir užbertumėte pupelėmis arba žirniais, taip neišsikilnos dugnas.

Step 3

Iškeptus krepšelius atvėsiname, ant dugno tepame uogienę (naudojau agrastų).

Step 4

Šlapio beze gaminimas:

Metaliniame inde plakame baltymus su cukrumi, kol cukraus kristalai kiek patirps (apie 3 min).

Step 5

Ant viryklės dedame kitą puodą su vandeniu ir užkaičiame. Tai bus mūsų garų vonelė. Indą su baltymų mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu. Plakame apie 5 minutes (tik atsargiai, kad nepatektų vandens į masę), tuomet sudedame citrinos rūgštį ir plakame toliau. Plakimas iš viso užtrunka apie 10-15 min. Kai jau masė apkimba plaktuvo šluoteles, nukeliame nuo ugnies ir dar plakame apie 3-5 minutes. Kremas paruoštas, kai jis blizga ir jį sunku nukratyti nuo šluotelių. Dedame į konditerinį maišelį ir spaudžiame ant krepšelio formuojant kūgį.

Step 6

Šokoladinio viršaus gamyba:

Šokoladą sulaužyti, užpilti pienu ir kaitinti ant dujinės viryklės, kol išsilydys ir taps vientisa masė. Atvėsinti ir pilti ant krepšelio kremo.

Man iš šio kiekio išėjo 19 krepšelių, kurių daugiau kaip pusės neliko labai greitai.

Skanių prisiminimų!

Parašykite komentarą