Loader

Gardus Vištienos Troškinys

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Venecijos pica

  • Vištienos šašlykas obuolių sulčių padaže

Įdomus dalykas, kad troškinys, kaip patiekalas, gaminamas jau nuo neatmenamų laikų. Kai kuriose kultūrose jis naudojamas tiesiog kaip garnyras, o kitose jau spėjo tapti ir nacionaliniu patiekalu. Troškinys patenka ir į mano mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Todėl ir pasidalinsiu gardžiu receptuku…

Reikės:

  • Poros morkų
  • Didesnio pomidoro
  • Poros agurkų
  • Svogūnų (arba svogūnų laiškų)
  • Česnakų
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • Nedidelės vištienos krūtinėlės
  • Kario prieskonių
  • Penkių pipirų mišinio, druskos
  • Ryžių garnyrui (bet galima prikąsti ir duonos rieke) :)
  • žalio padažo

Gaminimo procesas

Step 1

Nuplautą po šaltu vandeniu vištą pjaustome išilgai, tada skersai, kad gautųsi kažkas panašaus į kvadratukus.

Step 2

Pabarstome prieskoniais (penkių pipirų mišiniu, druska, kariu) ir paliekame marinuotis, kol mums jos prireiks.

Step 3

Nuplautas morkas tarkuojame arba pjaustome šiaudeliais.

Step 4

Pomidorą ir agurkus pjaustome griežinėliais (skaniau, jei ploniau), o po to griežinėlius pjauname pusiau.

Step 5

Susmulkiname nuluptą svogūną (arba svogūno laiškus) ir česnaką.

Step 6

Jei nusprendėte valgyti su ryžiais, tai būtų pats laikas juos dėti virti. :)

Step 7

Į įkaitintą keptuvę dedame morkas, po minutės kitos agurkus, pomidorus (kepam kol šiek tiek suminkštės).

Step 8

Beriame svogūną ir česnaką, dar pakepame.

Step 9

Laikas vištienai. Įdėjus mėsą, truputį prisukame liepsną.

Step 10

Pilame žalią padažą ir uždengę paliekame troškintis ant mažos ugnies.

Gardus Vištienos Troškinys

Jei bijote, kad vištiena neiškepė, tiesiog drąsiai gnybkite gabaliuką ir žiūrėkite iškepė ar ne. :) Gardaus jums troškinuko!

Parašykite komentarą