Širdelės Provanso stiliumi
2012-10-10Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Mano šeimyna nevalgo širdelių, taigi nusprendžiau pagaminti iš jų kažkokį įdomesni patiekalą. Receptą radau internete.
Reikės:
- Vištienos širdelių – 800g
- Svogūnų – 1vnt
- Lydyto sūrelio – 200g
- Grietinėlės 10% – 200ml
- Miltų – 1 v. š.
- Bulvės – 3-4 vnt.
- Provanso žolelių
- Druskos
- Pipirų
- Morkų – 1 vnt.
- Sviesto – apie 30g
Gaminimo procesas
Step 1
Visų pirmą nuplauname širdeles, įdedame į keptuvę sviestą, ir ant didelės ugnies apkepame, kad apskrustų.
Step 2
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir toje pačioje keptuvėje apkepame iki rudos spalvos. Į svogūnus įmetame žoleles. Sutarkuojame ant smulkios tarkos morkas.
Step 3
Dabar pasigaminsime padažą. Pašildome grietinėlę, tik kad nepradėtų virti, ir įdedame sūrį, pamaišome, kad gautųsi vientisa masė. Įberiame miltų ir pamaišome, kol sutirštės.
Step 4
Įdedame į indą širdelių, ant viršaus morkyčių, svogūnų, pipirų, ir užpilame padažo. Orkaitėje tegul pabūna apie 20 min.
Step 5
Tuo metu galime pasigaminti garnyrą. Nuskutame bulves, sutarkuojame ir apkepame ant didelės ugnies, aišku nepamirštame pasūdyti.
Patiekalas labai sotus tai kad nepersivalgykite. O šeimyna vis tiek nevalgė, psichologiškas barjeras. Užtat aš persivalgiau.
Skanaus!