Širdelės Provanso stiliumi

2012-10-10
Širdelės Provanso stiliumi
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Mano šeimyna nevalgo širdelių, taigi nusprendžiau pagaminti iš jų kažkokį įdomesni patiekalą. Receptą radau internete.

Reikės:

  • Vištienos širdelių – 800g
  • Svogūnų – 1vnt
  • Lydyto sūrelio – 200g
  • Grietinėlės 10% – 200ml
  • Miltų – 1 v. š.
  • Bulvės – 3-4 vnt.
  • Provanso žolelių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Morkų – 1 vnt.
  • Sviesto – apie 30g

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Visų pirmą nuplauname širdeles, įdedame į keptuvę sviestą, ir ant didelės ugnies apkepame, kad apskrustų.

Žingsnis 2

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir toje pačioje keptuvėje apkepame iki rudos spalvos. Į svogūnus įmetame žoleles. Sutarkuojame ant smulkios tarkos morkas.

Žingsnis 3

Dabar pasigaminsime padažą. Pašildome grietinėlę, tik kad nepradėtų virti, ir įdedame sūrį, pamaišome, kad gautųsi vientisa masė. Įberiame miltų ir pamaišome, kol sutirštės.

Žingsnis 4

Įdedame į indą širdelių, ant viršaus morkyčių, svogūnų, pipirų, ir užpilame padažo. Orkaitėje tegul pabūna apie 20 min.

Žingsnis 5

Tuo metu galime pasigaminti garnyrą. Nuskutame bulves, sutarkuojame ir apkepame ant didelės ugnies, aišku nepamirštame pasūdyti.

Širdelės Provanso stiliumi

Patiekalas labai sotus tai kad nepersivalgykite. O šeimyna vis tiek nevalgė, psichologiškas barjeras. Užtat aš persivalgiau.

Skanaus!

Nario vertinimas

(5 / 5)

5 5 1
Įvertink receptą

1 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Venecijos pica

    Venecijos pica

  • DSC_9369

    Vištienos šašlykas obuolių sulčių padaže

  • Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

    Troškinti vištienos skrandukai su svogūnais

  • Kebabas

    Kebabas

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą