Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis

2013-01-28
grybų padažas
  • Pasiruošimas : 5min
  • Gaminimo laikas : 15min
  • Pagaminamas per : 20min

Šis padažas puikiai dera su visais mėsos pjausniais. Gražgarsčių lapeliai suteikia riešuto skonio, bei savito aromato. Nuo neatmenamų laikų laukinė (gražgarstė ) rukola augo kaip piktžolė visoje Europos teritorijoje iki pat Tolimųjų Rytų. Senovės Romos laikais gražgarstė buvo viena iš populiariausių prieskonių, ją naudojo rauginant daržoves. Rukola – geriausia lieknėjančių moterų draugė, mat kaip nei viena kita salota, ši teigiamai veikia medžiagų apykaitą. Ji – vitamino C ir jodo šaltinis, didina hemoglobino kiekį kraujyje, šalina cholesterolį ir tonizuoja organizmą.

Mums Reikės:

  • Grybų
  • Svogūno
  • Gražgarsčių ("Rukolos") lapų
  • Grietinės
  • Pieno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Krapų
  • sviesto kepimui

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Supjaustome nuplautus grybus(stambiau) bei nuvalytą svogūną(smulkiau). Dedame kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu.

Žingsnis 2

Pakepus keletą minučių, dedame 3-4 šaukštus grietinės, sumažiname ugnį, gerai išmaišome.

Žingsnis 3

Susmulkiname gražgarsčių lapelius.

Žingsnis 4

Pabaigai Beriame krapus ,pipirus, druską bei gražgarstės lapelius, dar kartą gerai išmaišome.

Žingsnis 5

Pieną naudoju tik tuo atveju jei noriu kad padažas būtų skystesnis.

Skanaus ;)

Nario vertinimas

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Įvertink receptą

6 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Aštrus saldžiarūgštis padažas

    Aštrus saldžiarūgštis padažas

  • Česnakinis padažas su agurkais

    Česnakinis padažas su agurkais

  • Itališkas pomidorų padažas

    Itališkas pomidorų padažas

  • Padažas koldūnams

    Padažas koldūnams

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą