Lazanija šiek tiek kitaip…

2012-10-09
Lazanija šiek tiek kitaip...
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje. Pats žodis „lasagna“ kilęs iš graikiško žodžio, todėl yra teorijų, jog lazanijos kilmė yra susijusi su graikų makaronų patiekalu laganon. Kad ir kaip ten bebūtų, mano pirmoji pažintis su lazanija buvo labai seniai – tuo metu dar net nenutuokiau nei ką darau, nei kas iš to išeis. Tik žinojau, kad noriu daug ir skaniai. Tai buvo iššūkis, bet kartu ir smagi patirtis. Kiek buvau girdėjęs, gaminant lazaniją reikia virti makaronų lakštus, bet tai man pasirodė šiek tiek kvaila… Todėl papasakosiu kaip pasigaminti lazaniją taip, kad nereikėtų to daryti (tai sutaupys ~ 20 minučių Jūsų brangaus laiko).

Reikės:

  • Maltos mėsos 500g (mėsą rinkitės pagal skonį)
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • Sviesto(kepimui)
  • Saldžiosios paprikos
  • Pievagrybių indelio (apie 250g)
  • Grietinės
  • Sūrio (geriausiam skoniui reiktų tikro sūrio ,o ne riebalinių mišinių rinkinio)
  • Svogūno
  • Pieno
  • Česnako
  • Pomidorų savo sultyse 800g („campino“ geriausi, bet jų sunku rasti)
  • Miltų
  • 5 pipirų mišinio
  • Druskos (geriau stambiagrūdė, nes su smulkinta druska labai lengva persistengti)
  • Poros lauro lapų
  • Šaukšto raudonėlio (gurmanams tiks ir šviežia baziliko šakelė)
  • Lazanijos lakštų (kitąkart aptarsime kaip juos patiems pasigaminti)

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Į gerai įkaitintą keptuvę dedame maltą mėsą. Ją su mentele paskirstome ir gražiai ant nedidelės ugnies apkepame;

Žingsnis 2

Tuo metu pasiruošiame daržoves- smulkiai supjaustome svogūną, papriką, česnaką (skonis geresnis smulkinant peiliu, o ne tarkuojant ar panašiai);

Žingsnis 3

Mėsai šiek tiek apkepus, į ją sudedame smulkintus svogūną, papriką ir česnaką;

Žingsnis 4

Kai daržovės suminkštėja, dedame pomidorus, lauro lapus, pipirus, šiek tiek druskos ir raudonėlį ar baziliką;

Žingsnis 5

Viską išmaišome, uždengiame dangčiu ir šiek tiek patroškiname;

Žingsnis 6

Mėsos troškinys baigtas.

Žingsnis 7

Grybų padažui mums reikės labai nedaug: Į įkaitintą keptuvę dedame sviestą.

Žingsnis 8

Jam ištirpus, beriame miltus, juos intensyviai maišome (nustatome mažesnę ugnį).

Žingsnis 9

Miltams įgavus aukso spalvą, labai atsakingai, palengva pilame pieną. Vis dar intensyviai maišome.

Žingsnis 10

Tada sudedame stambiau supjaustytą svogūną bei pievagrybius, pamaišome.

Žingsnis 11

Padažui įgavus tirštesnę konsistenciją, išjungę keptuvę palaikome šiltai porą minučių.

Žingsnis 12

Galiausiai beriame druską, pipirus, išmaišome.

Žingsnis 13

Paimame indą, jis turi būti aukštais kraštais. Dugną padengiame plonu mėsos troškinio sluoksniu. Ant viršaus dedame lazanijos lakštą, o ant jo- grybų padažo, sūrio, tada vėl mėsos, lakštą, grybų padažo, sūrio, mėsos... Ir taip iki tol, kol baigsis arba lakštai, arba įdaras. Paskutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir grybų padažas. Jei mėgstate skrudintą sūrį, galite prieš dėdami į orkaitę užtarkuoti jo ant viršaus.

Žingsnis 14

Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 min., priklausomai nuo orkaitės.

Štai ir viskas, Skanaus!

Nario vertinimas

(3.3 / 5)

3.3 5 9
Įvertink receptą

9 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • lazanija

    Lazanija

  • foto0001

    Spagečiai su sūriu

  • Itališki makaronai su sūriu

    Itališki makaronai su sūriu

  • vegetariški makaronai

    “Pasta con pomodori e cannella” – makaronai su cinamonu

  • Aštrūs kepti spagečiai

    Aštrūs kepti spagečiai su dešrelėmis

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą