Recipes from Ingredient: raudonėlis
Lazanija
Kažkada lazanija man atrodė labai sudėtingas patiekalas, bet prieš kokį pusmetį pabandžiau ir įsitikinau, kad tai labai lengvai pagaminama, tik reikia išsirnkti tinkamą receptą. Tąkart pravarčiau daug receptų, bet užkliuvo tik vienas – Džeimso Oliverio lazanija. Tai buvo mano pirmoji kepta lazanija ir galiu teigti, kad pati skaniausia, kokią tik ...
DaugiauMėsainis
Kartais mėgstu pavalgyti mėsainius, tačiau valgydamas greito maisto restoranuose visuomet prisimenu įvairiausius pasakojimus apie mėsainių gaminimo procesą. Ar tos istorijos yra teisybė nežinau, tačiau tai neteikia malonumo, o ir mėsainio norisi. Tad geriausias būdas, visa to išvengti ir ramiai sau valgyti, yra pasigaminti mėsainius patiems namuose. Be abejonės tai nebus ...
Daugiau„Pasta con pomodori e cannella” – makaronai su cinamonu
Tai vegetariški makaronai su savo sultyse marinuotais pomidorais. Šis receptas buvo netik smagus experimentas, bet ir gera patirtis. Supratau kad ne visada tai kas atrodo nelogiška, galutiniam rezultate dera puikiai. Kaip man pavyko spręskite jūs. :) Prieš patiekiant, užbarstome smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Skanaus!
DaugiauAštrūs kepti spagečiai su dešrelėmis
Vieną vakarą nusprendžiau apjungti tai ką labai mėgstu: spagečius ir čili. Taip ir gimė aštrūs kepti spagečiai. Tad jeigu mėgstate aštrumą, šis patiekalas kaip tik jums. Tik būkite atidūs ir nepadauginkite čili pipiro! Skanaus!
DaugiauPasta con pollo y porro (Makaronai su Vištiena ir porais)
Ne paslaptis, kad mėgstu italų virtuvę. :) Ji pasižymi giliomis laiko patikrintomis maisto ruošimo tradicijomis ir dideliu kulinariniu paveldu, išlikusiu iki šių dienų. Štai paprastas makaronų, su vištiena ir porais, receptas,visada mėgstamas ir laukiamas ant mano stalo. P.S. Sužinok kaip teisingai virti makaronus. Gero apetito ir Skanaus ;)
DaugiauRyžių ir daržovių troskinukas kitaip
Kai noriu pagaminti ką nors skanaus, bet greitai, gaminu orkaitėje. Šįkart sumasčiau pagaminti savo firminę užkepėlę su ryžiais ir daržovėmis. Šįkart gaminau kitaip, gavosi kaip plovas, tik su grietinėle. Tai vat, nusprendžiau pasidalinti savo idėja ir su jumis. Skanumėlis:)
DaugiauBulvių geldelės įdarytos faršu
Kadangi iš kaimo mane pasiekė šviežios, ką tik nukastos bulvės, nusprendžiau iš jų ką nors ir pagaminti. Pradžioje mąsčiau apie cepelinus, bet nenorėjau stovėjimui prie puodų išeikvoti tiek daug laiko. Reikėjo sumąstyti kažką kito, todėl vėl kreipiausi į internetą. Kažkodėl šį kartą nusprendžiau ieškoti ne tarp receptų, o tarp nuotraukų. ...
DaugiauVištienos kotletukai
Kai būna laisvadienis, t.y.kai nereikia į darbą, jau iš vakaro apgalvoju ką gaminsiu pietums. Šios išeiginės taip pat neišimtis. Šiandien nusprendžiau pasigaminti ką nors iš vištienos. Kaip ir kaskart, leidžiu pasireikšti savo fantazijai, darbe prisigaudžiau visokių idėjų, o šiandien jas visas sujungiau. Pagaminama gan greit, ir tikrai skanu….
DaugiauTroškinys su morkytėmis
Tai – mano mėgstamiausias patiekalas. Jeigu nori pagaminti kažką ypatingo, bet nenori stovėti prie puodų. Tai lengva ir labai skanu. Dažniausiai troškinių receptus sukuriu pati, iš to ką turiu namie. Šitas troškinukas taip pat neišimtis, tik šįkart turėjau daugiau laiko ir noro praleist prie puodų. Troškinius pradėjau gaminti senokai ir ...
DaugiauLazanija šiek tiek kitaip…
Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje. Pats žodis „lasagna“ kilęs iš graikiško žodžio, todėl yra teorijų, jog lazanijos kilmė yra susijusi su graikų makaronų patiekalu laganon. Kad ir kaip ten bebūtų, mano pirmoji pažintis su lazanija buvo labai seniai – tuo metu dar net nenutuokiau nei ką darau, nei kas iš ...
Daugiau