Loader

Tortas „Snickers”

2013-02-11
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 1:10 h
  • Ready In: 12:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Pristatau Jums dar vieną tortą. Apie jį galvojau gerus pusę metų, bet niekaip nesiryžau išbandyti, nes atrodė labai sudėtingas, bet paslapčia vis svajojau apie jį. Labai mėgstu batonėlius „Snickers”, dėl to šis tortas taip viliojo mane. Ir galų gale išaušo diena, kai nusprendžiau išbandyti savo jėgas, tuo pačiu nustebinant susirinkusius svečius. Puošiau ‘Šlapiu” beze kremu, kurį naudojau „Alaus bačkai”.

Receptas nusižiūrėtas iš www.supermama.lt

Reikės:

  • Biskvitui reikės:
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 stiklinės miltų;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 0,5 skardinės virto kondensuoto pieno (tinka "Rududu" tipo)
  • 1 stiklinė giretinės;
  • 1 a.š. sodos;
  • Pirmam pertepimui reikės:
  • 1 didelis indelis grietinėlės (36%);
  • 2 v.š. cukraus;
  • Antram pertepimui reikės:
  • 0,5 skardinės virto kondensuoto pieno;
  • 100 g. kambario temeratūros sviesto;
  • 100 g. pakepintų žemės riešutų;
  • Šokoladiniam pertepimui reikės:
  • 100 g. šokolado;
  • 50 ml. pieno;
  • Sulaistymui reikės:
  • 0,5 stiklinės vandens;
  • 2 v.š. cukraus;
  • Truputį citrinos sulčių.

Gaminimo procesas

Step 1

Biskvito kepimas:

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Atskirame indelyje sumaišyti grietinę su soda (nugesinimui), sudėti į kiaušinių masę ir gerai išplakti. Sudėti virtą kondensuotą pieną, išmaišyti ir suberti persijotus miltus, vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į 2 dalis, kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame pirmą dalį tešlos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol paruduos. Taip pat iškepame ir antrą biskvitą. Kai jie pilnai atvėsta, juos perpjauname į dvi dalis, iš viso turime 4 biskvitus.

Step 2

Pirmo pertepimo gaminimas:

Suplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo.

Step 3

Antro pertepimo gaminimas:

Minkštą sviestą išsukti iki purumo, sudėti virtą kondensuotą pieną ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti kepintus riešutus ir išmaišyti. Riešutai būtinai turi būti nuvalyti.

Step 4

Šokoladinio sluoksnio gamyba:

Į puodą dedame smulkintą šokoladą, supilame pieną ir kaitiname, kol gausis vientisa masė. Palaukiame, kol atvės.

Step 5

Sulaistymo gamyba:

Vandenį sumaišyti su cukrumi, įlašinti citrinos sulčių pagal skonį.

Step 6

Torto surinkimas:

Į torto formą dedame biskvito lakštą, jį sulaistome sirupu, užtepame plonai šokolado sluoksniu, tuomet dedame pusę normos grietinėlės ir dedame antrą biskvito lakštą. Biskvitą vėl sulaistome sirupu, tepame šokoladą ir dedame sviestinio - karamelinio kremo sluoksnį (sudedame visą), uždengiame trečiu lakštu. Biskvitą vėl sulaistome, tepame likusiu šokoladu, dedame likusią grietinėlę ir klojame ketvirtu biskvitu. Tada dedame į šaldytuvą bent 12 valandų.

P.S. Šokolado kitą kartą imčiau 200g., nes 100 g. man buvo per mažai, šiaip ne taip užteko tik 2 lakštams.

P.P.S. Skonis tikrai nepriminė tų batonėlių, bet aš vis dar ieškosiu jų alternatyvos torto pavidalu.

Comments (2)

  1. Tekstą parašė sigita on 2013/10/29

    gaila ,kad neidedate tokiu graziu kremu uztepimu ant virsaus torto,nes tai daug kam yra svarbu tie kremai.

     
  2. Tekstą parašė Deimantė on 2013/11/01

    Sveiki, puošta yra „Šlapiu beze” kremu, kurį gaminau „Alaus bačkai” bei „Įdarytiems krepšeliams”. Visuomet visų tortų papuošimų galite asmeniškai paklausti :)

     

Parašykite komentarą