Loader

(Ne)tikri žemaičių blynai

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Orkaitėje keptos bulvės

    Orkaitėje keptos bulvės

  • Kugelis su kefyru

  • Trintos bulvės su česnakais

  • Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru

  • Bulvių geldelės įdarytos faršu

Šį kartą nusprendžiau pasinerti į tradicinę lietuvišką virtuvę, tad gaminau žemaičių blynus. Žinoma, tai nėra tikrieji žemaičių blynai, kadangi į tradicinius, kiek girdėjau, įeina virti ir smulkinti plaučiai. Na… Nesu toks gurmanas, kad valgyčiau plaučius :)
Į savo blynus dėjau kiaulienos faršą- dėl to jie tapo ne tik valgomi, bet net labai skanūs (gi dėl skonio nesiginčijama?).

Reikės:

  • Blynams:
  • 1,5kg bulvių;
  • 1 stiklinė miltų;
  • džiūvesėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos;
  • 1 v.š. sviesto;
  • svogūno.
  • Įdarui:
  • 600g kiaulienos faršo;
  • svogūno;
  • pipirų;
  • druskos.

Gaminimo procesas

Step 1

Pradžiai nuskutau bulves ir nulupau svogūnus. Kadangi bulvės bus trinamos, prieš verdant jas smulkiai supjausčiau. Virdamas bulves, į tą patį puodą įmečiau ir vieną svogūną. Kai bulvės su svogūnu išvirė, ištraukiau svogūną ir blenderiu susmulkinau iki tyrės. Ją supyliau ant nusunktų bulvių ir viską sutryniau grūstuve. Į gautą bulvių košę įmušiau kiaušinį, sudėjau miltus, druską, supyliau ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišiau. Jei tešla gaunasi per skysta, reikia įdėti dar šiek tiek miltų.

Step 2

Atėjo laikas įdarui. Susmulkintą svogūną pakepinau su faršu, druska ir pipirais. Viskas! Įdaras pagamintas :)

Step 3

Liko tik padaryti blynus. Kad tešla nekibtų, prieš ją imdamas rankas pakišdavau po šaltu vandeniu. Iš tešlos padariau kamuoliuką ir suspaudžiau tarp delnų, kad pasidarytų plokščias ir delno dydžio. Tada į viduriuką dėjau šaukštą įdaro (stengiausi, kad su įdaru nepakliūtų jo sulčių, mat tada tešla sunkiai limpa) ir užlenkiau kraštus- gavosi kažkas panašaus į cepelinus. Kad blynas būtų plokščias, jį tiesiog suplojau. Beliko apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Šio patiekalo negaminu dažnai, nes jo gaminimas mane erzina (net nežinau kodėl). Tačiau kartą per pusę metų susikaupiu ir tam pasiryžtu :)

Parašykite komentarą

Title