Loader

Orkaitėje keptos bulvės

2013-05-27
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Pica su grybais

  • Kugelis su kefyru

  • Trintos bulvės su česnakais

  • Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru

  • Bulvių geldelės įdarytos faršu

Šias bulves gaminau kaip garnyrą prie vištienos kepsnio su citrinos padažu. Šiuo atveju naudojau alyvuogių aliejau, tačiau jei mėgstate pikantiškumo ir išskirtinumo šias bulves galite kepti anties ar žasų taukuose.

Reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. miltų
  • Himalajų druskos

Gaminimo procesas

Step 1

Įdėti kepimo skardą į orkaitę ir ją įkaitinti iki 200°C.

Step 2

Bulves nuskusti ir supjaustyti į 4 dalis, bet ne didesnes kaip 5 cm.

Step 3

Sudėti bulves į puodą ir įpilti vandens tik tiek kad viską apsemtų. Įdėti druskos ir pastatyti virti. Vandeniui užvirus ugnį sumažinti ir virti neuždengus 2 min.

Step 4

Tuo tarpu ištraukti skardą iš orkaites, supilti aliejų ir įdėti atgal, kad aliejus įkaistu.

Step 5

Bulves nukošti ir gerai išpurtyti. Sudėti miltus ir vėl gerai išpurtyti kad jie tolygiai pasiskirstytu per visas bulves.

Step 6

Bulves atsargiai paskleisti ant skardos (atsargiai aliejus įkaitęs!). Jas šaukštų pagalba apvolioti aliejuje.

Step 7

Kepti 15 min. tada apversi ir vėl kepti 15 min. po to vėl apversti ir kepti 10-20 min. kol taps auksinės spalvos

Step 8

Pabarstyti Himalajų druska ir patiekti.

Skanaus!

Parašykite komentarą