Loader

Faršu įdaryta cukinija – greituoju būdu

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Česnakinis užkandis

  • Naminis varškės sūris

  • Keptas viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu

  • Sūrio ir graikinių riešutų užtepėlė

  • Krekeriai

Štai pasidalinsiu uošvytės receptu, kurį skiriu skubantiems, bet niekur nespėjantiems. Juk gyvenimas per trumpas,  kad švaistytumėm jį vėjais. Šis receptas sutaupys Jums laiko, kurį galėsite skirti savo mėgstamiems užsiėmimams.

Reikės:

  • Cukinijos
  • Mėsos faršo (kiekis priklauso nuo to, kiek norite pasigaminti ) :)
  • Ryžių
  • Sūrio
  • Poros pomidorų
  • Druskos, pipirų
  • Mėsos prieskonių

Gaminimo procesas

Step 1

Uždedame virti ryžius.

Step 2

Tada nuplautą cukiniją pjaustom (stambiau, apie 2-3 cm pločio) griežinėliais.

Step 3

Iškabiname šaukštu patį vidurį (sėklas ir pan.) taip, kad liktų 1-2 cm storio pakraštys.

Step 4

Gerai įtriname cukiniją iš visų pusių druska, pipirais (norint egzotiškesnio skonio galite improvizuoti su prieskoniais) :)

Step 5

Pomidorą bei sūrį pjaustome griežinėliais (mums jų prireiks vėliau).

Step 6

Išvirus ryžiams, sumaišome juos su mėsos faršu (santykis turėtų būti toks: jei dvi saujos mėsos, tai sauja ryžių), beriame mėsos prieskonius. Gerai išmaišome.

Step 7

Cukinijas guldome į skardą, į vidurį krauname mėsą su ryžiais, ant kiekvienos viršaus dedame pomidoro, tada sūrio griežinėlius.

Step 8

Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame tol, kol iškeps mėsa (nuo tos akimirkos, kai sūris iššilydys dar +-5-10min)

Prieš valgant nuo cukinijos šaukštu nuimkite tą kietą, neįkandamą žievę. :) Štai tik tiek. skanaus!

 

Parašykite komentarą