Loader

Tortas su maskarpone ir braškėmis

2013-05-16
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 12:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tiramisu

Jau keli metai iš eilės turime įsivedę tradiciją, kad Mamos dienai neperkame nieko, bet su broliu iškepame kažką saldaus. Šiais metais pasirinkome tortą su maskarponės ir braškių pertepimu. Kadangi viską mėgstu pati daryti, tortą iškepti apsiėmiau aš. Taigi, tortas skirtas mūsų Mamai, garbingajai Mamos dienai.

Reikės:

  • Biskvitui reikės:
  • 5 dideli kiaušiniai;
  • 230 g. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 65 g. aliejaus;
  • 230 g. miltų;
  • 20 g. kepimo miltelių.
  • Pertepimui reikės:
  • 500 g. maskarponės sūrio;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 4 kaiušinių tryniai;
  • 2 baltymai;
  • 500 g. šviežių braškių.
  • Sulaistymui reikės:
  • 1 v.š. cukraus;
  • Citrinos sulčių;
  • Vandens.

Gaminimo procesas

Step 1

Biskvito gamyba:

Plakite kiaušinius kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi tol, kol masė pabals ir padidės kelis kartus (jau ne kartą minėjau tai). Kai kiaušinių masė tinkamai išplakta, plona srovele pilkite aliejų ir plakite tol, kol masė taps vientisa.

Step 2

Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Tada juos persijodami berkite į masę, bet nebenaudokite plaktuvo, viską sumaišykite lėtai ir atsargiai šaukštu tik iki tol, kol nebeliks miltų gumulėlių.

Step 3

Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Kai kurie konditeriai kepa vieną biskvitą ir pjauna į keturias dalis, kiti kepa du biskvitus ir juos dalina dar per pusę, bet man patogiau išsikepti 4 atskirus biskvitus. Taigi, tešlą daliname į keturias dalis ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol gražiai parus. Gerai atvėsinti.

Step 4

Pertepimo gamyba:

Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Tuomet kitame dubenyje kiaušinio trynius išplakti kartu su cukrumi, kol masė pabals ir padidės. Į trynių masę sudedame maskarponę, gerai išmaišome. Į maskarponės masę dedame po truputį baltymus ir atsargiai maišome, nuo apačios į viršų. Jokiu būdu nenaudoti plakiklio. Braškes nuplauname, nuskabome kotelius, kiek nusausiname ir supjaustome mažais griežiniais.

Step 5

Sulaistymo gamyba:

Į indelį beriame cukrų, pilame vandenį ir lašiname citrinos (pagal skonį). Viską gerai išmaišome.

Step 6

Torto surinkimas:

Į kepimo formos dugną dedame vieną biskvito lakštą, jį sulaistome pasigamintu sirupu, dedame pertepimo masės, išlyginam, apdėliojam braškių griežinėliais (visą), dedame antrą biskvito lakštą, sulaistome, aptepame, dedame braškes ir t.t. Ant paskutinio lakšto viršaus nebedėjau masės, kadangi norėjau puošto šlapia beze, tačiau jūs galite likusiu kremu aptepti visą tortą ir viršų gražiai apdėlioti likusiomis braškėmis.

Kadangi netepiau viršaus, liko pertepimo kremo ir braškių, tai vakare žiūrint filmą buvo puikus užkandis visiems. Skanaus!

Parašykite komentarą