Tiramisu

2013-04-17
tiramisu
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Šis burnoje tirpstantis skanėstas užkariavo viso pasaulio smagurių simpatijas. Ne dėl ko kito, o dėl pasakiško savo skonio! Jeigu norite nustebinti savo artimuosius, šis saldus desertas kaip tik Jums. Pikantisko ir dar malonesnio skonio šiam gardėsiui dar suteikia susmulkintos mėtos lapelis, ar tiesiog iš šalsiklio ištrauktos šaldytos vyšnios.

Reikės:

  • 300g biskvitinių sausainėlių, vadinamųjų ,,damos pirštelių,,
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 120g cukraus
  • 100ml romo, tinka ir brendis
  • 450g maskarponės sūrio
  • stiklinės grietinėlės 35proc riebumo
  • 0,5stiklinės stiprios kavos
  • kakavos papuošimui

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

kiaušinių trynius sudėkite į dubenį, įberkite 100g cukraus, ir įstatę į karšto vandens vonelę kaitinkite tol, kol kol atsiras burbuliukų, tik neužvirinkite, ištraukus iš vonelės kiaušinius baigiam plakti mikseriu iki standžių putų.

Žingsnis 2

sudedėkite maskarponę, supilkite romą ir darsykį masę gerai išplakame (ji turi būti puri)

Žingsnis 3

atsargiai imaišykite standžiai plaktą grietinėlę.

Žingsnis 4

į pasirinktą indą neauktasi kraštais dugno išdėliokite sausanėlius ir apšlakstykite su kava, kad truputėlį sudrėktų, ant viršaus uždėkite puse paruoštos masės. taip kartojam dar vieną kartą. Ant viršaus užbarstom kakavos ir padedam nakčiai į šaldytuvą. Skanumėlis.

Nario vertinimas

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Įvertink receptą

6 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

  • Bananinis tortas su pistacijomis

    Bananinis tortas su pistacijomis

  • Tortas "Snickers"

    Tortas “Snickers”

  • Tortas "Alaus bačka"

    Tortas “Alaus bačka”

  • Šokoladinė "Marshmallow" masė torto dengimui

    Šokoladinė “Marshmallow” masė torto dengimui

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą