Loader

Tortas „Alaus bačka”

2013-02-01
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Šis tortas buvo skirtas Romanui jo gimtadienio proga. Kodėl „Alaus bačka”? Taip jau susiklostė pokalbis, kad galų gale jis paprašė alaus torto, aš atsisakiau, nes maniau pritrūksiu laiko. Kadangi iki Romo gimtadienio šventės dar buvo likusios kelios dienos, sugalvojau jį nustebinti ir tuo pačiu išbandyti kažką naujo. Tortas darytas pagal „Medučio” receptą, tik puošimo elementai kiti, kuriuos ir noriu Jums pristatyti. Puošiamą tortą galite pasirinkti kokį tik norite, puošime pastilažu ir „šlapiuoju” beze kremu. Primenu, jog prieš dengiant tortą pastilažu, jį būtina aptepti sviestiniu kremu, o ten kur puošite beze kremu, aptepti tuo pačiu kremu.

Reikės:

  • Pastilažui reikės:
  • 1 v.š. (nubrauktas) želatinos;
  • 3 v.š. dirbtinio medaus;
  • 60 ml. vandens;
  • 120 g. krakmolo;
  • ~500 g.cukraus pudros;
  • 5 v.š. aliejaus;
  • 2 v.š. kakavos (dėjau tik dėl spalvos, nes neturėjau dažų).
  • "Šlapiam" beze kremui reikės:
  • 4 kiaušinio baltymai;
  • 250 g. cukraus;
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1/4 a.š. citrinos rūgšties (jei norit rūgščiau, galite dėti ir daugiau)

Gaminimo procesas

Step 1

Pastilažo gaminimas:

Į nedidelį indelį suberiame želatiną, ją užpilame vandeniu ir laukiame, kol išbrinks.

Step 2

Kai želatina išbrinksta, ją dedame į mikrobangų krosnelę ar garų vonelę, kad granulės pilnai ištirptų. Negali likti jokių gumulėlių! Jei naudosite maistinius dažus, dabar pats laikas juos sudėti į želatiną. Į ištirpusią želatiną dedame taip pat dirbtinį medų ir gerai išmaišome, kad masės susijungtų.

Step 3

Dideliame inde persijojame apie 250 g. cukraus pudros, ją sumaišome su kakava ir apie 60g. krakmolo. Ant mišinio viršaus pilame želatinos ir medaus mišinį ir pradedame minkyti. Minkydami vis pridedame likusią cukraus pudros ir krakmolo mišinį (būtinai persijoto).

Step 4

Kai masė jau užminkyta, pasidarome joje truputį vietos ir supilame aliejų ir dar kartą viską gerai išminkome. Ji pasidarys elastinga ir minkšta, cukraus pudros naudokite pagal poreikį. Kai viskas paruošta, puošiame jau kaip širdis geidžia.

Step 5

Stalą pasidengti kepimo popieriumi arba maistine plėvele. Mano atveju, paskaičiavau kiek man reikia stačiakampių tortui apdengti. Iškočiavau masę, susipjausčiau reikiamo dydžio stačiakampius ir dėjau ant torto, viena kraštą patepam trupučiu vandeniu, kad sukibtų ir taip apdedam visą torto šoną, apačioje truputį masės pakišant po tortu, kad tvarkingiau atrodytų. Ant viršaus uždėjau dvi plonas juosteles bačkos apjuosimui. Žinoma, jei turite specialius įrankius ar laiko, galite kiekvieną stačiakampį papuošti medžio imitacijos raižiniais, aš neturėjau nei to, nei ano :D

Step 6

"Šlapio" beze kremo gaminimas:

Metaliniame inde plakame baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol cukraus kristalai kiek patirps (apie 3 min).

Step 7

Ant viryklės dedame kitą puodą su vandeniu ir užkaičiame. Tai bus mūsų garų vonelė. Indą su baltymų mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus. Plakame apie 5 minutes (tiks atsargiai, kad nepatektų vandens į masę), tuomet sudedame citrinos rūgštį ir plakame toliau. Plakimas iš viso užtrunka apie 10-15 min. Kai jau masė apkimba plaktuvo šluoteles, nukeliame nuo ugnies ir dar plakame apie 3-5 minutes. Kremas paruoštas, kai jis blizga ir jį sunku nukratyti nuo šluotelių. Jei norite dažyti šį kremą, tuomet tai darykite dabar, jei naudosite ne vieną spalvą, masę dalinkite į tiek dalių, kiek jums reikia.

Step 8

Darome alaus putas: naudojau paprastą maišelį, į jį sudėjau masę, nukirpau kampą, kad būtų nemaža skylė ir spaudžiau masę formuodama "putas". Šiek tiek masės uždėjau ant kraštų ir padariau "putų nubėgimą" pro šoną. Viskas, tortas baigtas!

Sėkmės kūryboje!

Parašykite komentarą