Loader

Bananinis tortas su pistacijomis

2013-03-27
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Žmona savo gimtadienio proga manęs paprašė pagaminti jos išrinktą tortą, žinoma aš nesispyriojau ir sutikau, nors žinojau, kad tai bus mano pirmasis pagamintas tortas. Tiesa pasakius, galutinis variantas skyrėsi nuo recepto nuotraukos ir gavosi ne tai ko tikėjausi. Matomai nuotraukoje buvusiam tortui buvo naudojama daugiau sluoksnių nei recepte, mat tortas turėjo išeiti ganėtinai aukštas. Tačiau galutiniame rezultate jis buvo skanus ir visiems patiko.

Reikės:

  • 150g. sviesto, kambario temperatūros
  • 2 puodeliai cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2-3 didelių prinokusių bananų
  • 1,5 a.š. vanilės ekstrakto
  • 550g miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1,5 a.š. kepimo sodos
  • 1 a.š. druskos
  • 230 ml pasukų
  • 130g, nesūdytų ir išlukštentų pistacijų
  • Grietinėlės glaistas
  • 230g tepamo sūrio grietinėlės pagrindo, kambario temperatūros
  • 100g sviesto, kambario temperatūros
  • 70g kakavos
  • 1 kg cukraus pudros
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas

Step 1

Dideliame dubenyje maišytuvu sumaišiau sviestą su cukrumi iki purumo kol pašviesėjo. Tada pridėjau kiaušinius ir vėl maišiau, vėliau smulkintus bananus ir vanilės ekstraktą ir vėlgi maišiau iki tol kol patapo vientisa masė.

Step 2

Atskirame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

Step 3

Sumaišiau gautą masę su miltais, pasukomis ir smulkintomis pistacijomis.

Step 4

Gautą tešlą supyliau į dvi 25 cm skersmens skardas, kurias ištepiau riebalais ir apibarsčiau miltais. Pašoviau į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepiau 45-55 minutes, tol kol prie dantų krapštuko nebeprikipo tešla.

Step 5

Kai iškepė, leidau visiškai atvėsti.

Step 6

Glaistas:

Dideliame dubenyje sumaišiau tepamą sūrį ir sviestą iki vientisos masės. Tada sudėjau kakavą, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą ir maišiau tol kol masė tapo kreminė.

Step 7

Torto darymas:

Man paplotėliai gavosi iškilę, todėl nupjoviau jų "kepurėles", kad būtų lygūs ir išlaikytų formą. Tada ant pirmo sluoksnio uždėjau apie 1 puodelį glaisto. Dėjau jo mažiau, kadangi nutariau su tuo pačiu glaistu daryti ir papuošimą, todėl man jo reikėjo daugiau. Ant viršaus uždėjau antrą paplotėlį ir viską aptepiau glaistu. Na, o papuošimui naudojau konditerinį maišelį su antgaliais.

Parašykite komentarą