Loader

Silkė su cinamonu

2012-11-20
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 12:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.9 / 5)

2.9 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Lašiša su krevečių padažu

    Lašiša su krevečių padažu

  • Lydytos varškės ir lašišos užkandis

    Lydytos varškės ir lašišos užkandis

  • Lašišos užtepėlė

    Lašišos užtepėlė

  • orkaitėje kepta lešiša

    Orkaitėje kepta lašiša

  • Folijoje kepta lašiša

    Folijoje kepta lašiša

Iš ties, skamba kiek neįprastai, kai bandoma suderinti, atrodo, nesuderinamus dalykus. Šį kartą tai silkė, cinamonas ir cukrus. Pirmą kartą kai mama ją padarė žiūrėjau į tai labai skeptiškai, tiesą pasakius ji turėjo mane priversti kad ją paragaučiau, na gal ir dėl to kad aplamai nebuvau silkės mėgėjas. Tačiau paragavęs šios silkės su cinamonu, buvau labai nustebęs, kad silkė gali būti labai skani, o ypač su cinamonu ir cukrumi. Dabar ši silkė būna per kiekvienas Kalėdas ir nebe įsivaizduoju šios šventės be jos.

Reikės:

  • 700g silkės filė
  • 2 vnt dideli svogūnai
  • 1l vandens
  • 4 a.š. cukraus
  • 1a.š. cinamono
  • 1 v.š. aliejaus
  • pipirų
  • 5 v.š. acto

Gaminimo procesas

Step 1

Silkę nuploviau po šaltu vandeniu ir supjausčiau į vieno kąsnio dydžio gabalėlius ir sudėjau į dubenį. Į jį taip pat sudėjau ir žiedais pjaustytus svogūnus.

Step 2

Sumaišiau cukrų ir cinamoną ir supyliau į dubenį ant silkės ir svogūno. Tada supyliau vandens (tiek kad viską apsemtu). Įdėjau pipirų, aliejaus ir acto ir gerai išmaišiau.

Step 3

Dubenį uždengiau ir padėjau į šaldytuvą, bent jau 12 val. kuo ilgiau marinuojasi tuo skanesnė ir mėsingesnė silkė gaunasi.

Čia kiekis nurodytas kuomet šia silkę valgys nemažai žmonių. Jei valgys tik du žmonės, tuomet pakanka ir dviejų filė. Skanaus!

Parašykite komentarą