Ryžiai su kariu

2013-02-11
Ryžiai su kariu
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Kuomet gaminau vištienos skrandukų troškinį, man prie jo reikėjo garnyro. Sumasčiau naudoti ryžius, mat senai bebuvau juos valgęs, bet paprastai virti jau buvo atsibodę ir nuobodūs, norėjosi kažko naujo. Tad nusprendžiau paieškoti internete kaip galima kitaip juos pasigaminti. Ir štai įdomus rezultatas. Ryžiai buvo geltoni, kitokio skonio ir su šiokiu tokiu aštrumu. Verdant nereikalauja jokios priežiūros, tiesiog pastatai ir palieki ir nereikia jaudintis ,kad pridegs! Tiesa, šiuo atveju reikia naudoti kuo kokybiškesnius ryžius, nes iš pigių gausis tiesiog košė.

Reikės:

  • 2 puodeliai ryžių
  • 3,5 puodelių vištienos sultinio
  • Druskos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 puodelio smulkintų svogūnų
  • 2 a.š. kario

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Nuploviau ir nusausinau ryžius.

Žingsnis 2

Puode įkaitinau aliejų ir pakepinau svogūnus, kol jie suminkštėjo ir pradėjo keisti spalvą.

Žingsnis 3

Tada sudėjau ryžius, įpyliau sultinį, druskos, karį ir ant didelės ugnies užviriau.

Žingsnis 4

Kai tik pradeda virti staiga uždengiau dangtį ir sumažinau ugnį. Kol verda dangčio nekilnojau, palikau ramybėje. Viriau 20 minučių.

Žingsnis 5

Praėjus 20 minučių ugnį išjungiau ir palikau dar 5 minutes ramiai pastovėti savo garuose.

Žingsnis 6

Atidarius dangtį išpurenau ryžius šakute ir patiekiau ant stalo.

Skanaus!

Nario vertinimas

(4.7 / 5)

4.7 5 12
Įvertink receptą

12 žmonės įvertino receptą

Recepto komentarai

  1. paskelbė kvepalai internetu data 2013/03/13

    Vat siandien ir pasidarysim prie garnyro:)

     

Rašyti Komentarą

You must be logged in to post a comment.