Loader

Naminės dešrelės

2012-11-04
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Pica su dešra ir šonine

  • Pikantiškas kiaulenos kepsnys

  • Kepsniai troškinti grybų padaže

Vasarą atostogas leidome Vokietijoje, buvome pakerėti ne tik jų gamtos, miestų vaizdais, kultūra ir alumi, bet ir dešrelėmis. Jas valgydami prisiminėm, kas yra mėsa jose, juk ne paslaptis, jog Lietuvoje senai sklando gandai apie popierių vietoj jos. Žinoma, yra ir tų, kurios šviežios, tačiau neatrodo labai skaniai. Bet kartą paragavę, nebegalime sustoti. Tad nusprendžiau jas pasidaryti namie.

Reikės:

  • 1 kg. maltos kiaulienos mėsos (su riebalais);
  • 1 didelis svogūnas;
  • Pakelis plonųjų sūdytų žarnų;
  • 1 kiaušinis;
  • Mėsos prieskoniai;
  • Skiltelė česnako.

Gaminimo procesas

Step 1

Visų pirma pasiruošiame įdarą: labai smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką (idealiausiai būtų sutarkuoti), sudedame į maltą mėsą, įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius ir viską geraio išmaišome.

Step 2

Tuomet prie mėsmalės (aš naudojau senų laikų mechaninę, kuri tvirtinasi prie stalo) pritvirtiname specialų antgalį skirtą dešrelių gamybai. Ant antgalio sumauname žarnas, galą užrišame. Į mėsmalę dedame įdarą, tada sukame ir darome dešreles tokio storio, kokio jau patys norite, prikimšę pasirinktą dydį užsukame ir kemšame toliau tol, kol baigiasi įdaras. Paskutinės dešrelės galą užrišame. Jei jas žadate tiekti skirtingu laiku, patarčiau po kiekvienos dešrelės užrišti galus, bus patogiau.

Step 3

Pagamintas dešreles galite virti, išvirus galima ir pakepinti arba tiesiog kepti. Vienas viriau ir po to apkepinau, kitas tiesiog kepiau. Likusias nevirtas dešreles sušaldžiau sekančiam kartui.

Skanaus!

Parašykite komentarą