Loader

Mėsainis

2013-01-04
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Pica su dešra ir šonine

  • Česnakinis užkandis

  • Naminis varškės sūris

Kartais mėgstu pavalgyti mėsainius, tačiau valgydamas greito maisto restoranuose visuomet prisimenu įvairiausius pasakojimus apie mėsainių gaminimo procesą. Ar tos istorijos yra teisybė nežinau, tačiau tai neteikia malonumo, o ir mėsainio norisi. Tad geriausias būdas, visa to išvengti ir ramiai sau valgyti, yra pasigaminti mėsainius patiems namuose. Be abejonės tai nebus tokio pačio skonio, bet galiu pasakyti tai, kad viskas priklausys nuo jūsų pačių. Turiu omenį kaip sugebėsite susirasti produktus. Štai mano variantas kurį aš su žmoną labai mėgstame.

Reikės:

  • Bandelės skirtos mėsainiams (jei mėgstate galima daryti ir su jūsų pamėgta duona)
  • Faršo (naudojau kiaulieną maišytą su jautieną)
  • Svogūno
  • Vandens
  • Druskos
  • Pipirų
  • Acto
  • Pomydorų
  • Raugintų agurkų
  • Majonezo
  • Kečupo
  • Švelnių garstyčių
  • Salotų lapų
  • Sūrio (naudojau čedario sūrio lapelius sumuštiniams)
  • Kiaušinis
  • Prieskoniai mėsai (dėjau mairūno ir raudonėlio)

Gaminimo procesas

Step 1

Pirmiausiai ką padariau, tai iš vakaro pasigaminau marinuotus svogūnus. Supjausčiau svogūną žiedais ir sudėjau į dubenį. Svogūnų žiedus užpyliau vandens tiek, kad apsemtu. Įdėjau druskos, pipirų ir acto pagal skonį ir gerai išmaišiau. Uždengiau ir padėjau į šaldytuvą nakčiai marinuotis.

Step 2

Sekančia dieną jau gaminau pačius mėsainius. Pradėjau nuo mėsos, tad faršą ir smulkintą svogūną sudėjau į dubenį, įmušiau kiaušinį, įdėjau druskos, pipirų ir prieskonių ir gerai išmaišiau. Klausiate kiek reikia to faršo? Atsakau: vienam mėsainiui reikia 100 g faršo. Iš faršo padariau blyną kurio diametras atitiktu bandelės skersmeniui ir įdėjau į įkaitintą keptuvę be riebalų ir kepiau ant didelės ugnies šiek tiek paspausdamas mentele, taip imituoju kepimą ant griliaus.

Step 3

Kol mėsa kepė supjausčiau pomidorus ir agurkus plonais griežinėliais. Labai svarbu nebūti godžiam ir nepjaustyti storai, mat taip išsikraipo mėsainio skonis. Žinoma tai skonio reikalas, tačiau man skaniau kai yra labai plonai supjaustyta.

Step 4

Kuomet mėsa iškepė, ėmiausi bandelių. Ant sausos, be riebalų ir įkaitintos keptuvės paskrudinau kiekvienos bandelės puselės vidinę pusę. Tai užtrunka kelias sekundes. Atrodo menkniekis ir beprasmis dalykas, tačiau kad ir kaip keistai atrodytu toks paskrudinimas pakeičia bandelės skonį. Žinoma ji tampa skanesne :)

Step 5

Na ir galu gale liko surinkti visą mėsainį. Ant apatinės bandelės dalies užtepiau majonezą, tuomet uždėjau mėsą, ant mėsos uždėjau salotų lapą o ant jo uždėjau kečupą ir švelnias garstyčias. Ant viršaus uždėjau pomidorus ir ant jų raugintus agurkėlius, o tada sudėjau iš vakaro pasigamintus marinuotus svogūno žiedus. Ir galiausiai mėsainį užbaigiau mėsainio bandelės kita dalimi.

Greito maisto restoranuose naudoja jautieną, tačiau man labiau prie širdies yra kiaulieną, todėl naudojau mišinį. Pirkdami bandeles rinkitės tokias kurios butu su sezamo sėklomis, tos bandelės yra skaniausios. Skanaus!

Comments (2)

  1. Tekstą parašė Birutė on 2013/01/04

    Viskas čia gerai ir skaniai, bet skaitant atrodė, kad virtuvės meistras labai skubėjo patalpinti receptą – aprašyme/įvade nerišlūs sakiniai, vėliau taip pat gramatinės ir skyrybos klaidos. Bet visumoje receptas puikus ;)

     
  2. Tekstą parašė Romanas on 2013/01/04

    Deja nesu lituanistas ir tai mano silpnoji vieta, nėra čia ko slėpti :)

     

Parašykite komentarą