Recipes from Ingredient: sviestas
Citrininis morenginis pyragas
Visada mėgstu išbandyti kažką naujo, retai kada gaminu tą patį desertą keletą kartų, nebent tikrai sužavėjo savo skoniu, išvaizda, gaminimo būdu ar kažkuo kitu, kaip kad buvo su Tiramisu.. Tačiau šį kartą gaminsime saldžiai rūgštų, lengvą ir be galo skanų desertą – citrininį morenginį pyragą.
DaugiauPlonapadė picos tešla
Tai mano pats mėgstamiausias plonapadės picos receptas, kurį galima panaudoti ne tik picos gamybai (bet apie tai vėliau :) ). Iš šio kiekio galima pagaminti tris picas, bet tai jau priklauso nuo Jūsų norų, orkaitės dydžio ir panašiai. Pati tešla yra elastinga, todėl su ja maloniau dirbti. Ir viskas- pica ...
DaugiauNaminiai sausainiai
Kol laukiam tiramisų, sumąsčiau pasilepinti senoviniais, naminiais sausainiais, kurie primena vaikystę savo skoniu, kvapu, traškumu ir riešutų gausumu. Variacijos šiuo receptu įvairios, tačiau nusprendžiau daryti būtent taip, kaip darydavo tų laikų šeimininkės – per mechaninę (rankinę) mėsmalę.
DaugiauNuodėmingieji plikyti pyragaičiai
Šie plikyti pyragaičiai buvo skirti mano besilaukiančiai draugei, kas gi geriau nėštukei, jei ne saldumynai? Jie „dingo“ gan greitai, o skaniausi tol, kol yra šilti. Aišku sunkiausiai yra sulaukti to momento, kol karštu šokoladu aplieti pyragaičiai stingsta… Tada pasijauti kaip visi tie katinai, kurie trynėsi aplink kojas, kad gautų bent ...
DaugiauŠirdelės Provanso stiliumi
Mano šeimyna nevalgo širdelių, taigi nusprendžiau pagaminti iš jų kažkokį įdomesni patiekalą. Receptą radau internete. Patiekalas labai sotus tai kad nepersivalgykite. O šeimyna vis tiek nevalgė, psichologiškas barjeras. Užtat aš persivalgiau. Skanaus!
DaugiauAmerikietiškas obuolių pyragas
Nėra nieko geriau, nei pyrago kvapas namuose. O ypač tuomet, kai tai yra obuolių pyragas.. Pirmą tokį Amerikietiškąjį obuolių pyragą kepiau prieš daugiau nei pusę metų, bet kažkaip nesugebėjau užsirašyti nei recepto, nei kitos reikalingos informacijos. Deja, to recepto neberadau, tai išbandžiau „Plaktuvo užrašai“ svetainėje rastą receptą. Taigi, mažiau kalbų, ...
DaugiauMakaronai su vištiena ir voveraitėmis
Na ką, po vakarykštės vakarienės (kepiau vištą), liko likučių, tad nusprendžiau pagaminti kažką iš jų. Palandžiojus internete, mane sudomino vienas receptas gaspadine.lt puslapyje. Tai buvo spageti makaronai su vištiena ir voveraitėmis. Kaip tik prisiminiau, kad žmona prieš dieną sakė, jog šaldiklyje dar turime šaldytų voveraičių ir jas reikia sunaudoti. Tad ...
DaugiauVokiškas blynas
Šį receptą turiu jau keletą metų, net nebepamenu iš kur aš jį gavau. Žinau viena- tai vienas iš skaniausių desertų, kuriuo kartas nuo karto pasilepiname su žmona. Tad labai rekomenduoju pasidaryti sau šventę ir pasigaminti šį skanėstą. Blynui iškepus, aš jį dalinu į 4 dalis, įdedu į lėkštę ir negausiai ...
DaugiauLazanija šiek tiek kitaip…
Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje. Pats žodis „lasagna“ kilęs iš graikiško žodžio, todėl yra teorijų, jog lazanijos kilmė yra susijusi su graikų makaronų patiekalu laganon. Kad ir kaip ten bebūtų, mano pirmoji pažintis su lazanija buvo labai seniai – tuo metu dar net nenutuokiau nei ką darau, nei kas iš ...
DaugiauVarškės apkepas
Norėjau prisiminti tą vaikystės skonį, čia tas patiekalas, kuris man primena darželį, visada prašydavau papildomos porcijos. Skanaus.
Daugiau