Loader

Naminiai sausainiai

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Kol laukiam tiramisų, sumąsčiau pasilepinti senoviniais, naminiais sausainiais, kurie primena vaikystę savo skoniu, kvapu, traškumu ir riešutų gausumu. Variacijos šiuo receptu įvairios, tačiau nusprendžiau daryti būtent taip, kaip darydavo tų laikų šeimininkės – per mechaninę (rankinę) mėsmalę.

Reikės:

  • 200g. kambario temperatūros sviesto;
  • 1 stiklinės majonezo;
  • 1 kiaušinio;
  • 130 g. cukraus;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1 a.š. sodos (ir 1 a.š. grietinės jai nugesinti);
  • 450g. miltų;
  • Pasirinktų riešutų apibarstymui

Gaminimo procesas

Step 1

Prieš darant tešlą, pasiruošiau lazdyno riešutų (apie saują): juos sudėjau į sausą, įkaitintą keptuvę, kiek pakaitinau ir atvėsinau, tada nulupau odelę ir šiek tiek pasmulkinau.

Step 2

Tešla: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės, tuomet įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Į masę sudėti majonezą, druską ir sodą, išmaišyti iki vientisos masės. Suberti persijotus miltus ir vėl išmaišyti iki vientisos masės. Kai masė paruošta, ją leisti per mėsmalei skirtą specialią formelę tiesiai ant kepimo popieriaus. Neturintiems jos, galima dėti tiesiog šaukštu arba pasinaudoti konditeriniu švirkštu. Suformuotus sausainiukus apibarstyti riešutais ir kepti 180°C iki tol, kol gražiai paruduos (stebėkite pagal savo orkaitę, nes mano kepa atskiromis dalimis, dėl to laikas kiek skiriasi ir tikslaus negaliu pasakyti). Galima juos pertepti mėgiamu džemu ir „suklijuoti“ po du, kaip jau jūsų fantazija ir norai trokšta. Skanaus pasineriant į prisiminimus!

Parašykite komentarą