Loader

Nuodėmingieji plikyti pyragaičiai

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Šie plikyti pyragaičiai buvo skirti mano besilaukiančiai draugei, kas gi geriau nėštukei, jei ne saldumynai? Jie „dingo“ gan greitai, o skaniausi tol, kol yra šilti. Aišku sunkiausiai yra sulaukti to momento, kol karštu šokoladu aplieti pyragaičiai stingsta… Tada pasijauti kaip visi tie katinai, kurie trynėsi aplink kojas, kad gautų bent kąsnelį nuo stalo. Bet laukti verta! Visi (tiksliau visos) baiminasi dėl kalorijų kiekio, bet dėl to jie tampa dar labiau nuodėmingai skanesni, juk uždrausti vaisiai skaniausi..

Na ką gi, kimbam į darbus, kurie pamatysit, yra žymiai paprastesni, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio!

Reikės:

  • 150g miltų;
  • 3 - 4 kiaušiniai;
  • 120g sviesto;
  • truputis druskos ir cukraus;
  • 250ml vandens.

Gaminimo procesas

Step 1

Į puodą (geriausiai vidutinio dydžio) supilam vandenį, sviestą kiek susmulkintą į gabaliukus, po truputį druskos ir cukrau, tada kaitinam ant mažos ugnies, kitaip viskas labai greitai užvirs, pradės garuoti, vandens daug išgaruos, tada tešla bus kieta ir t.t. Reikia virinti tol, kol sviestas išsilydys ir pradės burbuliuoti. Tada atskirame inde persijojame miltus (kuo daugiau kartų, tuo geriau). Kai vanduo su sviestu užverda, labai staigiu judesiu suberiam visus miltus ir intensyviai maišom maišom maišom. Maišyti tik su mediniu šaukštu ar kitu mediniu daiktu, kol viskas atšoks nuo puodo kraštų (puodas vis dar ant ugnies). Tai reikalinga tam, kad miltai nusiplikytų, procesas trunka vos kelias minutes.

Step 2

Geriausiai dabar būtų tešlą persidėti į kitą indą ir čiupti mikserį – metas kiaušiniams. Kiaušinius reikia dėti po vieną! Vieną įmušus gerai jį įmaišyti į tešlą, kol pagaliau sudėsit visus kiaušinius. Tiesa, stebėkite, kiek kiaušinių jums reikės, man po 3 kiaušinių tešla pasidarė blizgi, lengvai drimbanti nuo šaukšto. Skirtingas kiekis priklauso nuo turimų kiaušinių dydžio. Kai jau tešla tinkamos konsistencijos, t.y. nėra per kieta, bet lengvai paimama, dedame į skardą norimos formos ir norimo dydžio tešlos gabaliukus. Aš kabinau šaukštu, dariau paprastus burbuliukus, kitą kartą daryčiau formą, bet kitą kartą jau J Orkaitę įkaitinus iki 200 laipsnių, dedame skardas su pyragaičiais. Kepti mažiausiai 25 minutes, tik orkaitės jokiu būdu nedarinėkite, teks kentėti ir stebėti pro stiklą ir taip bandyti reguliuoti pyragaičių kepimą. Tiesa, mano orkaitė juk veidrodiniu paviršiumi, tai kepiau „instinktyviai“, neatidariau nė kartelio, bet pavyko kaip pirmam kartui idealiai. Atidaryti negalima dėl to, jog išgaruos vanduo ir jums jie tiesiog neiškils. Kadangi mano orkaitė elektrinė, atskirai nusistatanti kaitinimo puses, kepiau apie 20 minučių apatiniu kaitinimu ir apie 15 minučių viršutiniu kaitinimu. Iškeptus pyragaičius atvėsinkite, bet prieš tai juose padarykite po skylutę, kad išeitų garai.

Step 3

Kremas Kremo proporcijų negaliu surašyti , nes dariau ekspromtu ir viską iš galvos, tiesiog ragavau ir pridėjau, ko trūko :) Bet suėjo mažas indelis grietinėlės ir apie 200 g varškės. Grietinėlę plakti su dalimi cukraus iki purumo, tik ne per ilgai, kad nebūtų sviestas.. Geriausia, prieš plakant įdėti kelioms minutėms į šaldymo kamerą :) Tada varškę pertrinti per sietelį, sudėti į grietinėlę, įtarkuoti citrinos žievelę, jei trūksta pridėti cukraus, konsistencija turi būti puri, bet ne skysta ir ne kieta, kad eitu naudotis konditeriniu švirkštu.

Step 4

Ir galiausiai, apliejau šokoladu, kurį pagaminau iš kakavos, sviesto, cukraus ir šlakelio pieno. Šiuo atveju dėjau nedidelį gabaliuką sviesto, mažiau nei 50g, cukraus pagal skonį, saldžiau ar karčiau mėgstate, kakavos pora šaukštų, priklauso nuo tirštumo, kokio norite, o pieno pyliau irgi nedaug, kad nesigautų toks visiškai juodas šokoladas, jo nelabai mėgstu. Tiesiog eksperimentuokit su skoniu ir produktais, atsiminkit, nėra nepataisomų patiekalų.Ir vualia, skanaus!!! Mėgaukitės šia akimirka ir darykite atleidžiamą, saldžią nuodėmę, aš niekam neprasitarsiu...

Nuodėmingieji plikyti pyragaičiai

P.S. Iš kur receptą paėmiau, nepamenu (gal ponios Beatos receptas čia, o gal iš kitų receptų svetainių)… Bet svarbiausia, kad jie yra verti dėmesio ir tas žmogus žino, ką pasiūlyti lietuviškajam pilvui pamaloninti.

Parašykite komentarą