Loader

Trinta cukinijų sriuba

2012-11-06
  • Ready In: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Trinta burokėlių ir moliūgo sriuba

  • Tiršta kreminė grybų sriuba

  • Aštri čili sriuba

    Aštri čili sriuba

  • Frikadelių sriuba

    Frikadelių sriuba

  • Prancūziška sūrio sriuba

Sveiki, štai dar vienas trintos sriubos receptas. Lietuviai turi senas sriubos gaminimo ir valgymo tradicijas. Tačiau senoliai sriubą dažniau valgydavo pusryčiams bei vakarienei nei pietums. Ir dėl to buvo teisūs, nes sriuba kaip ir neturi daug energetinės vertės,na nebent į ją prikrautume riebalų. Tradicinę sriubą sudaro du trečdaliai skysčio ir viena dalis tirščių. Tačiau šiandien itin populiarios tirštos, trintos sriubos savo maistine verte, gali prilygti ir net viršyti kepsnio energetinę vertę. Manau ši sriuba tikrai papuoš kasdieninį jūsų pusryčių ar pietų stalą.

Mums Reikės:

  • Pusės Cukinijos
  • Vieno Saliero stiebo
  • vienos didesnės morkos
  • Pipirų
  • Druskos
  • Česnako
  • Svogūno
  • Truputis aliejaus (kepimui)
  • Forminės duonos (skrebučiams)
  • Kietojo sūrio

Gaminam

Step 1

Dedame puodą, kuriame virsime sriubą, ant ugnies. Įpilame truputį aliejaus.

Step 2

Pati smagiausia gamybos dalis: Nuplauta cukiniją, salierą, morką ir nuluptą svogūną ,be gailesčio, kapojame stambokais gabaliukais.

Step 3

Dedame daržoves į puodą, pakepame.

Step 4

Užpilame vištienos arba mėsos sultiniu taip , kad apsemtų daržoves. Jei tokio neturite, tinka paprasčiausias vanduo su "maggi" sultinio kūbeliu.

Step 5

Verdame. jei per klaidą įpylėte per mažai vandens, tiesiog įpilkite dar. :)

Step 6

Kai daržovės suminkštėja,nuimame nuo viryklės. Nulupame česnaką, susmulkiname peiliu ir beriame į puodą kartu su prieskoniais(druska, pipirais) .

Step 7

Triname sriubą. (jei sriubą trinate su blenderiu ar virtuvės kombainu, būtina palaukti kol sriuba pravės. Kitu atveju galite sugadinti savo prietaisus :)

Step 8

Ją patiekiame su skrebučiais, kuriuos paruošti galima keliais būdais: vienas iš paprasčiausių būdų- iškepti forminę duona sumuštinių keptuvėje , jei neturite skrudintuvo. Iškepus supjaustome kvadratėliais.

Step 9

Patiekiame su tarkuoto kietojo sūrio žiupsniu ir aplink sūrį pabertais džiūvėsėliais . Štai ir viskas

Gero apetito! ;)

Parašykite komentarą