Maskarponės pyragas
2013-05-26- Prep Time: 10m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 12:00 h
Average Member Rating
(4 / 5)
13 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Labai mėgstu maskarponę. Esant akcijoms, dažnai nusiperku ir laikau šaldytuve. Kadangi artėjo savaitgalis, norėjau palepinti saviškius nauju desertu. Skaniausia jį valgyti po paros ar dviejų, kai pilnai susimaišo ir susistovi skoniai.
Reikės:
- 1 sausainių pagrindo;
- 500 g. maskarponės sūrio;
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 1 v.š. medaus;
- 250 g. grietinėlės (36% riebumo);
- 3 v.š. želatinos;
- Cinamono apibarstymui.
Gaminimo procesas
Step 1
Indelyje, kuris nebijo karščio, beriame želatiną ir užpilame vandens, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti. Kai išbrinksta, kaitiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ištirpsta ir nelieka gumulėlių. Paliekame atvėsti
Step 2
Išplakame grietinėlę iki standumo. Kitame dubenyje sumaišome maskarponę, medų ir kondensuotą pieną. Tada atsargiai sujungiame maskarponės masę su grietinėle. Pilame pravėsusią želatiną ir gerai išmaišome. Masę pilame ant sausainių pagrindo (kuris yra paliktas kepimo formoje), apibarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Comments (2)
Parašykite komentarą
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.
Tekstą parašė Renata on 2013/09/24
O sausainius reikia trupinti ar pilnus deti? Kaip juos isdelioti? Ir su kokiais sausainiais skaniausia?
Tekstą parašė Deimantė on 2013/11/01
Sveiki, sausainius reikia sutrupinti, tam naudoju mėsmalę. Receptas yra įdėtas, kaip pasigaminti šį pagrindą :) Man asmeniškai skaniausia su „Gaidelis”, bet tinka ir „Selgos” bei visi kiti „arbatiniai” sausainiai.