Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru

2012-11-21
Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru
  • Pasiruošimas : 5min
  • Gaminimo laikas : 45min
  • Pagaminamas per : 60min

Šiandien gaminau senai nevalgytą patiekalą. Šiuos virtinukus gamindavo mano tėvas, jis jų receptą atsivežė iš savo tėvinės – Ukrainos. Kaskart nuvažiavus į Ukrainą pas senelius, močiutės prašydavom kad juos padarytų. Žinoma ji padarydavo, tačiau padarydavo juos didelius (dydis su lyg delnu) ir labai daug, todėl susirinkdavo visa didelė šeima juos valgyti.

Virtinukai yra nacionalinis ukrainiečių patiekalas (bent jau tokios mano žinios). Jų būną su įvairiais įdarais, tačiau šį kartą rašau apie mūsų šeimos tradicinį – su bulvių įdaru. Labai paprasta ir labai skanu.

Reikės:

  • apie 400g miltų
  • vandens
  • 1 kiaušinio
  • druskos
  • 3 didelių bulvių
  • 3 v.š. sviesto
  • 1 vnt. nedidelio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Pirmiausią ką padariau, tai tešlą. Sudėjau miltus, vandens, druską ir kiaušinį ir išminkiau iki tol kol tešla nelipo prie rankų. Dedant miltus reikia nepersistengti, kad tešla netaptu per kieta. Išminkius tešlą ją įdėjau į dubenį, uždengiau rankšluosčiu ir padėjau į šoną jai leidau pailsėti.

Žingsnis 2

Kol tešla ilsėjosi, nuskutau bulves jas susmulkinau ir pastačiau virti prieš tai įdėdamas druskos.

Žingsnis 3

Kol tešla ilsėjosi ir bulvės virė svogūną supjausčiau kaip įmanoma smulkiau ir pakepinau keptuvėje su sviestu.

Žingsnis 4

Išvirus bulvėms, jas nusunkiau sudėjau pakepintus svogūnus su sviestu ir su grūstuve, jas sutryniau kol gavosi bulvės košė. Paragavau ar netrūksta druskos. Trūko, tad įdėjau dar žiūbsnelį ir buvo puiku.

Žingsnis 5

Iškočiojau tešlą ir padariau apskritimus, į juos sudėjau po šaukštelį bulvių košės ir formavau kažką panašaus į koldūnus. Tada virtinukus sumečiau į pasūdytą verdantį vandenį ir viriau apie 7-8 minutes.

Žingsnis 6

Kol virtinukai virė, dariau padažą. Sutraiškiau į dubenėlį česnakus, užpyliau juos aliejumi ir įbėriau druskos ir viską gerai išmaišiau.

Žingsnis 7

Virtinukams išvirus juos nusunkiau ir ant jų užpyliau padažo, tada uždengiau puodą dangčiu ir jį vartydamas viską gerai sumaišiau. Viskas, galima jau tiekti ant stalo.

Skanaus!

Nario vertinimas

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Įvertink receptą

3 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Orkaitėje keptos bulvės

    Orkaitėje keptos bulvės

  • Venecijos pica

    Venecijos pica

  • Pica su grybais

    Pica su grybais

  • Pica su dešra ir šonine

    Pica su dešra ir šonine

  • Vafliai

    Vafliai

Recepto komentarai

  1. paskelbė Julija data 2013/01/07

    liuks patiekaliukas:) man tie virtinukai skaniausi su keptais svogunais(cia vietoj padazo) :)

     
  2. paskelbė Romanas data 2013/01/07

    Tu virtinukų variacijų yra begalės, kiekvienas renkasi pagal savo skonį :)

     

Rašyti Komentarą

You must be logged in to post a comment.