Trinta cukinijų sriuba

2012-11-06
Trinta Cukinijų Sriuba
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 30min

Sveiki, štai dar vienas trintos sriubos receptas. Lietuviai turi senas sriubos gaminimo ir valgymo tradicijas. Tačiau senoliai sriubą dažniau valgydavo pusryčiams bei vakarienei nei pietums. Ir dėl to buvo teisūs, nes sriuba kaip ir neturi daug energetinės vertės,na nebent į ją prikrautume riebalų. Tradicinę sriubą sudaro du trečdaliai skysčio ir viena dalis tirščių. Tačiau šiandien itin populiarios tirštos, trintos sriubos savo maistine verte, gali prilygti ir net viršyti kepsnio energetinę vertę. Manau ši sriuba tikrai papuoš kasdieninį jūsų pusryčių ar pietų stalą.

Mums Reikės:

  • Pusės Cukinijos
  • Vieno Saliero stiebo
  • vienos didesnės morkos
  • Pipirų
  • Druskos
  • Česnako
  • Svogūno
  • Truputis aliejaus (kepimui)
  • Forminės duonos (skrebučiams)
  • Kietojo sūrio

Gaminam

Žingsnis 1

Dedame puodą, kuriame virsime sriubą, ant ugnies. Įpilame truputį aliejaus.

Žingsnis 2

Pati smagiausia gamybos dalis: Nuplauta cukiniją, salierą, morką ir nuluptą svogūną ,be gailesčio, kapojame stambokais gabaliukais.

Žingsnis 3

Dedame daržoves į puodą, pakepame.

Žingsnis 4

Užpilame vištienos arba mėsos sultiniu taip , kad apsemtų daržoves. Jei tokio neturite, tinka paprasčiausias vanduo su "maggi" sultinio kūbeliu.

Žingsnis 5

Verdame. jei per klaidą įpylėte per mažai vandens, tiesiog įpilkite dar. :)

Žingsnis 6

Kai daržovės suminkštėja,nuimame nuo viryklės. Nulupame česnaką, susmulkiname peiliu ir beriame į puodą kartu su prieskoniais(druska, pipirais) .

Žingsnis 7

Triname sriubą. (jei sriubą trinate su blenderiu ar virtuvės kombainu, būtina palaukti kol sriuba pravės. Kitu atveju galite sugadinti savo prietaisus :)

Žingsnis 8

Ją patiekiame su skrebučiais, kuriuos paruošti galima keliais būdais: vienas iš paprasčiausių būdų- iškepti forminę duona sumuštinių keptuvėje , jei neturite skrudintuvo. Iškepus supjaustome kvadratėliais.

Žingsnis 9

Patiekiame su tarkuoto kietojo sūrio žiupsniu ir aplink sūrį pabertais džiūvėsėliais . Štai ir viskas

Gero apetito! ;)

Nario vertinimas

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Įvertink receptą

6 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Trinta burokėlių ir moliūgo sriuba

    Trinta burokėlių ir moliūgo sriuba

  • Kreminė grybų sriuba

    Tiršta kreminė grybų sriuba

  • Aštri čili sriuba

    Aštri čili sriuba

  • Frikadelių sriuba

    Frikadelių sriuba

  • Prancūziška sūrio sriuba

    Prancūziška sūrio sriuba

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą