Sūrio lazdelės

2012-11-20
Sūrio lazdelės
  • Pasiruošimas : 10min
  • Gaminimo laikas : 15min
  • Pagaminamas per : 30min

Penktadienio vakaras, laukiam svečių, reikia kažko paprasto, bet ne prasto. Žinoma, labiausiai pasiteisina įvairūs užkandžiai, kaip tik turėjau sūrio likutį, kurį reikėjo sunaudoti. Taigi, siūlau labai paprastą receptuką, bet labai skanų.

Reikės:

  • 180 g tarkuoto sūrio;
  • 50 g sviesto;
  • 3/4 puodelio miltų;
  • pusę a.š. druskos;
  • 1 v.š. vandens;
  • pasirinktų prieskonių (čili pipirai, kmynai).

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Sudėti sūrį, miltus, minkštą sviestą, prieskonius ir druską į dubenį. Porą minučių trinti tarp rankų (arba kombaine), kol gausime stambius trupinius.

Žingsnis 2

Į masę įpilti vandenį ir minkyti, kol gausite vientisą tešlos gabalą. Tuomet jį greitai iškočioti ir supjaustyti norimos formos ir dydžio griežinėliais. Darbuotis greitai, kad sviestas nuo šilumos nepradėtų tirpti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių, kol gražiai parus.

Šios lazdelės neįsivaizduojamos be grietinės – majonezo padažu. Skanumėlis!

Nario vertinimas

(4.2 / 5)

4.2 5 18
Įvertink receptą

18 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Česnakinis užkandis

    Česnakinis užkandis

  • DSC_9335

    Naminis varškės sūris

  • pastetas su suriu

    Keptas viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu

  • Sūrio ir graikinių riešutų užtepėlė

    Sūrio ir graikinių riešutų užtepėlė

  • Krekeriai

    Krekeriai

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą