Loader

Sūrio lazdelės

2012-11-20
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 18
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

18 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Česnakinis užkandis

  • Naminis varškės sūris

  • Keptas viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu

  • Sūrio ir graikinių riešutų užtepėlė

  • Krekeriai

Penktadienio vakaras, laukiam svečių, reikia kažko paprasto, bet ne prasto. Žinoma, labiausiai pasiteisina įvairūs užkandžiai, kaip tik turėjau sūrio likutį, kurį reikėjo sunaudoti. Taigi, siūlau labai paprastą receptuką, bet labai skanų.

Reikės:

  • 180 g tarkuoto sūrio;
  • 50 g sviesto;
  • 3/4 puodelio miltų;
  • pusę a.š. druskos;
  • 1 v.š. vandens;
  • pasirinktų prieskonių (čili pipirai, kmynai).

Gaminimo procesas

Step 1

Sudėti sūrį, miltus, minkštą sviestą, prieskonius ir druską į dubenį. Porą minučių trinti tarp rankų (arba kombaine), kol gausime stambius trupinius.

Step 2

Į masę įpilti vandenį ir minkyti, kol gausite vientisą tešlos gabalą. Tuomet jį greitai iškočioti ir supjaustyti norimos formos ir dydžio griežinėliais. Darbuotis greitai, kad sviestas nuo šilumos nepradėtų tirpti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 12-15 minučių, kol gražiai parus.

Šios lazdelės neįsivaizduojamos be grietinės – majonezo padažu. Skanumėlis!

Parašykite komentarą