Šokoladinis padažas

2012-10-09
Šokoladinis padažas
  • Pasiruošimas : 5min
  • Gaminimo laikas : 10min
  • Pagaminamas per : 15min

Šis, padažas skirtas smaližiams ir šokolado mėgėjams. Juo galima pagardinti pyragus, bandeles, ir pan. Aš savo ruožtu, jį naudoju Vokiškui blynui pagardinti.

Reikės:

  • 50 ml grietinėlės;
  • 50 ml pieno;
  • 10 g kakavos;
  • 20 g cukraus;
  • 100 g juodojo šokolado (naudoju BLOCK konditerinį šokoladą- taip daugiau ir pigiau);
  • Romo esencijos.

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Pats gaminimas yra lengvas ir greitas. Į indelį supyliau grietinėlę, pieną ir cukrų. Tuomet ant silpniausios ugnies pašildžiau, kad nebūtų šaltas ir ištirptų cukrus.

Žingsnis 2

Tada subėriau kakavą ir gerai išmaišiau.

Žingsnis 3

Pačioje pabaigoje sudėjau smulkintą šokoladą ir įlašinau lašelį romo esencijos. Negalima pamiršti, kad gaminant šį padažą reikia nuolat maišyti, mat jis gali labai greitai prikepti. Ir viskas, padažas paruoštas.

Tik būkite atsargūs ir „neužsicukrėkite“, mat tai tikrai nuodėmingai saldus gaminys :)

Nario vertinimas

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Įvertink receptą

6 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos“

  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą

You must be logged in to post a comment.