Loader

Pynutės su saliami

2012-10-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Skubu su jumis pasidalinti dar vienu receptu, kuris netikėtai atėjo į galvą. Jis labiau skirtas pietums darbe arba mėgstantiems gan sočius pusryčius. Bet faktas tame, kad abejingų jiems nelieka, o ir improvizuoti savo mėgiamais produktais visada galima. Taigi, raitojamės rankoves ir kimbam į darbus.

Reikės:

  • 2 a.š. mielių (naudojau „chemines“);
  • 1 a.š. cukraus;
  • 200 ml. šilto vandens;
  • 300 g. miltų;
  • 1 a.š. druskos;
  • 30 ml. aliejaus;
  • 100 g. Saliamio;
  • Pieno aptepimui.

Gaminimo procesas

Step 1

Visų pirma sumaišome dubenėlyje mieles ir cukrų, jas užpilame šiltu (ne karštu!) vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kol suputos. Per tą laiką kitame dubenyje persijojame miltus su druska, supilame aliejų ir jau suputojusias mieles. Išmaišome produktus, užminkome tešlą ir paliekame 30 min. pakilti.

Step 2

Kai tešla pakyla, ją iškočiojame ir susipjaustome juostelėmis. Saliamį supjaustome į keturis gabaliukus (iš vieno apskritimo). Tuomet sulipinam trijų juostelių galą ir piname kaip plaukų kasą į tarpus dedant po gabalėlį saliamio. Taip pasiruošiame visas bandeles galus sukibdydami, aptepame pienu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių kol gražiai paruduos. Žinoma, skaniausia kol šilti, bet mums patiko ir atšalę.

Pynutės su saliami

P.S. Šio kiekio saliamio man neužteko, dėl to teko improvizuoti: apibarsčiau mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis bei kmynais, gavosi skanus užkandis prie alaus.

Parašykite komentarą