Pica su dešra ir šonine

2013-04-05
Pica su dešra ir šonine
  • Pasiruošimas : 10min
  • Gaminimo laikas : 20min
  • Pagaminamas per : 30min

Karts nuo karto namie pasigaminu picas kurios skonio atžvilgiu skirtumo nuo restoranuose pateikiamu neturi. Žinoma nesakau, kad neitumėte į restoranus gi ten einame ne tik pavalgyti, bet ir linksmai praleisti laiką. Tačiau kuomet žinote kaip tokią pasigaminti namuose, ja galite mėgautis kur kas dažniau ir be didesnių išlaidų. Todėl pateiksiu seriją receptų pagal kurias galėsite pasigaminti picas namuose.

Reikės:

  • Plonapadės picos tešlos
  • Pomidorų padažo
  • Sūrio
  • Parūkytos dešros
  • Rūkytos šoninės
  • Žaliosios paprikos
  • Jalapeno (pasirinkrtinai)
  • Picų prieskonių
  • Druskos

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Pirmiausiai įjungiau orkaitę, kadangi ji turi būti kuo karštesnė.

Žingsnis 2

Iškočiavau tešlą plonai ir iki norimo dydžio (paprastai darau per visą kepimo skardą).

Žingsnis 3

Skardą padengiau kepimo popieriumi ir ant jos uždėjau iškočiuotą tešlą (padą). Tešlos kraštus užlanksčiau, kad niekas iš jos neišbėgtu ir atrodytu gražiau.

Žingsnis 4

Tada padą ištepiau pomidorų padažu ir ant jo uždėjau tarkuoto sūrio. Ant sūrio išdėliojau plonai pjaustytos dešros ir šoninės. Sudėjau jalapeno ir šiaudeliais pjaustytą papriką. Paprika gali būti nebūtinai žalia, šia spalvą pasirinkau dėl spalvingumo, taip pagyvindamas patiekalo išvaizdą.

Žingsnis 5

Galu gale picą apibarsčiau prieskoniais bei druska, supjausčiau ir pašoviau į orkaitę. Tai darau kuomet orkaitė jau būna įkaitusi bent iki 220°C. Maždaug po 5-7 minučių, kai sūris ima kunkuliuoti, traukiu picą lauk ir patiekiu.

Skanaus!

Nario vertinimas

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Įvertink receptą

6 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Prancūziškas troškinys

    Prancūziškas troškinys

  • Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

    Azijietiškas aštrus kiaulienos troškinys

  • Venecijos pica

    Venecijos pica

  • Pica su grybais

    Pica su grybais

  • Vafliai

    Vafliai

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą