Paslaptingas, ypatingas , Žalias padažas

2012-10-09
Paslaptingas, ypatingas , Žalias padažas
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Padažas, kaip aš šventai tikiu, yra viena iš svarbiausių sudedamųjų dalių, lemianti patiekalo galutinį skonį. Šis padažas universalus: tinka tiek mėsos, tiek vegetariškiems daržovių patiekalams, o labiausiai- prie vištienos. :)

Reikės:

  • Svogūno
  • Česnako
  • Krapų
  • Petražolių
  • Baziliko (šviežio)
  • Svogūno laiškų
  • Kedro riešutų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Trintuvo (jei nežinot kas tai, rašykit, išsiaiškinsim)

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Nulupame svogūną, česnaką.

Žingsnis 2

Stambiai sukapojame krapus, petražoles.

Žingsnis 3

Dedame viską (išskyrus riešutus) į vieną indą, užpilame aliejų.

Žingsnis 4

Triname iki tirštos, vientisos masės. Pabaigoje dedame kedro riešutus ir viską dar patriname.

Žingsnis 5

Pačioje pabaigoje pakabiname porą šaukštų padažo masės į keptuvę ir, kaitindami ant mažos ugnies, pilame grietinėlės arba pieno, renkatės jūs, maišome. Galų gale dedame druskos ir pipiro.

Štai padažas ir baigtas, skanaus.

Nario vertinimas

(5 / 5)

5 5 4
Įvertink receptą

4 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Aštrus saldžiarūgštis padažas

    Aštrus saldžiarūgštis padažas

  • Česnakinis padažas su agurkais

    Česnakinis padažas su agurkais

  • Itališkas pomidorų padažas

    Itališkas pomidorų padažas

  • grybų padažas

    Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą