Orkaitėje keptos bulvės

2013-05-27
Orkaitėje keptos bulvės
  • Pasiruošimas : 20min
  • Gaminimo laikas : 50min
  • Pagaminamas per : 1:30 h

Šias bulves gaminau kaip garnyrą prie vištienos kepsnio su citrinos padažu. Šiuo atveju naudojau alyvuogių aliejau, tačiau jei mėgstate pikantiškumo ir išskirtinumo šias bulves galite kepti anties ar žasų taukuose.

Reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 a.š. miltų
  • Himalajų druskos

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Įdėti kepimo skardą į orkaitę ir ją įkaitinti iki 200°C.

Žingsnis 2

Bulves nuskusti ir supjaustyti į 4 dalis, bet ne didesnes kaip 5 cm.

Žingsnis 3

Sudėti bulves į puodą ir įpilti vandens tik tiek kad viską apsemtų. Įdėti druskos ir pastatyti virti. Vandeniui užvirus ugnį sumažinti ir virti neuždengus 2 min.

Žingsnis 4

Tuo tarpu ištraukti skardą iš orkaites, supilti aliejų ir įdėti atgal, kad aliejus įkaistu.

Žingsnis 5

Bulves nukošti ir gerai išpurtyti. Sudėti miltus ir vėl gerai išpurtyti kad jie tolygiai pasiskirstytu per visas bulves.

Žingsnis 6

Bulves atsargiai paskleisti ant skardos (atsargiai aliejus įkaitęs!). Jas šaukštų pagalba apvolioti aliejuje.

Žingsnis 7

Kepti 15 min. tada apversi ir vėl kepti 15 min. po to vėl apversti ir kepti 10-20 min. kol taps auksinės spalvos

Žingsnis 8

Pabarstyti Himalajų druska ir patiekti.

Skanaus!

Nario vertinimas

(4 / 5)

4 5 5
Įvertink receptą

5 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Pica su grybais

    Pica su grybais

  • image

    Kugelis su kefyru

  • Trintos bulvės su česnakais

    Trintos bulvės su česnakais

  • Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru

    Ukrainietiški virtinukai su bulvių įdaru

  • Bulvių geldelės įdarytos faršu

    Bulvių geldelės įdarytos faršu

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą