Maskarponės pyragas
2013-05-26- Pasiruošimas : 10min
- Gaminimo laikas : 40min
- Pagaminamas per : 12:0 h
Labai mėgstu maskarponę. Esant akcijoms, dažnai nusiperku ir laikau šaldytuve. Kadangi artėjo savaitgalis, norėjau palepinti saviškius nauju desertu. Skaniausia jį valgyti po paros ar dviejų, kai pilnai susimaišo ir susistovi skoniai.
Reikės:
- 1 sausainių pagrindo;
- 500 g. maskarponės sūrio;
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 1 v.š. medaus;
- 250 g. grietinėlės (36% riebumo);
- 3 v.š. želatinos;
- Cinamono apibarstymui.
Gaminimo procesas
Žingsnis 1
Indelyje, kuris nebijo karščio, beriame želatiną ir užpilame vandens, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti. Kai išbrinksta, kaitiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ištirpsta ir nelieka gumulėlių. Paliekame atvėsti
Žingsnis 2
Išplakame grietinėlę iki standumo. Kitame dubenyje sumaišome maskarponę, medų ir kondensuotą pieną. Tada atsargiai sujungiame maskarponės masę su grietinėle. Pilame pravėsusią želatiną ir gerai išmaišome. Masę pilame ant sausainių pagrindo (kuris yra paliktas kepimo formoje), apibarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Nario vertinimas
(4.2 / 5)
12 žmonės įvertino receptą
paskelbė Renata data 2013/09/24
O sausainius reikia trupinti ar pilnus deti? Kaip juos isdelioti? Ir su kokiais sausainiais skaniausia?
paskelbė Deimantė data 2013/11/01
Sveiki, sausainius reikia sutrupinti, tam naudoju mėsmalę. Receptas yra įdėtas, kaip pasigaminti šį pagrindą :) Man asmeniškai skaniausia su „Gaidelis“, bet tinka ir „Selgos“ bei visi kiti „arbatiniai“ sausainiai.