Loader

Maskarponės pyragas

2013-05-26
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 12:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

  • Tiramisu

Labai mėgstu maskarponę. Esant akcijoms, dažnai nusiperku ir laikau šaldytuve. Kadangi artėjo savaitgalis, norėjau palepinti saviškius nauju desertu. Skaniausia jį valgyti po paros ar dviejų, kai pilnai susimaišo ir susistovi skoniai.

Reikės:

  • 1 sausainių pagrindo;
  • 500 g. maskarponės sūrio;
  • 1 indelis kondensuoto pieno;
  • 1 v.š. medaus;
  • 250 g. grietinėlės (36% riebumo);
  • 3 v.š. želatinos;
  • Cinamono apibarstymui.

Gaminimo procesas

Step 1

Indelyje, kuris nebijo karščio, beriame želatiną ir užpilame vandens, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti. Kai išbrinksta, kaitiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol ištirpsta ir nelieka gumulėlių. Paliekame atvėsti

Step 2

Išplakame grietinėlę iki standumo. Kitame dubenyje sumaišome maskarponę, medų ir kondensuotą pieną. Tada atsargiai sujungiame maskarponės masę su grietinėle. Pilame pravėsusią želatiną ir gerai išmaišome. Masę pilame ant sausainių pagrindo (kuris yra paliktas kepimo formoje), apibarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą sustingti.

Comments (2)

  1. Tekstą parašė Renata on 2013/09/24

    O sausainius reikia trupinti ar pilnus deti? Kaip juos isdelioti? Ir su kokiais sausainiais skaniausia?

     
  2. Tekstą parašė Deimantė on 2013/11/01

    Sveiki, sausainius reikia sutrupinti, tam naudoju mėsmalę. Receptas yra įdėtas, kaip pasigaminti šį pagrindą :) Man asmeniškai skaniausia su „Gaidelis”, bet tinka ir „Selgos” bei visi kiti „arbatiniai” sausainiai.

     

Parašykite komentarą