Loader

Vištienos padažas

2012-10-09
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Aštrus saldžiarūgštis padažas

  • Česnakinis padažas su agurkais

  • Itališkas pomidorų padažas

  • Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis

Šis vištienos padažas yra vienas iš mėgstamiausių mano šeimoje. Receptą sugalvojau pats, kitaip tariant, galvoje turėjau skonį, beliko jį realizuoti. Ir rezultatas nustebino- eksperimentas pavyko!

Jūsų teismui vištienos padažas.

Reikės:

  • 3 skiltelių česnako;
  • 350 g vištienos krutinėlės be odos;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 v.š. sojų padažo;
  • Pilnos stiklinės vištienos sultinio;
  • Didelės saujos sriubos mišinio (tai džiovinti svogūnai, morkos, porai, salierai, Pastarnokai, petražolės. Tačiau jei nuspręsite naudoti šviežias daržoves- tik geriau);
  • Kečupo pagal skonį;
  • Druskos, pipirų, aitriųjų pipirų- pagal skonį;
  • 2 a.š. raudono vyno acto.

Gaminimo procesas

Step 1

Vištieną supjaustykite į nedidelius kubelius. Sumaišykite su sojos padažu, medumi ir palikite 15-20 min pasimarinuoti.

Step 2

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus ir ant didelės ugnies pakepinkite (atidžiai stebėkite, kad česnakas neperkeptų, kadangi perkeptas jis sugadina visą skonį).

Step 3

Pakepinę česnakus sudėkite vištieną ir paskrudinkite.

Step 4

Vištienai apskrudus sumažinkite ugnį, supilkite vištienos sultinį ir suberkite sriubos mišinį. Supilkite kečupą ir vyno actą, suberkite druską ir pipirus. Troškinkite 15min. keptuvės neuždengę dangčiu, kadangi acto aitrumas turi išgaruoti. Troškinant masė tirštėja.

Šis padažas yra saldokas, tad jis gerai dera su ryžiais. Taip pat galima patiekti su grikiais ar makaronais.

Skanaus!

Parašykite komentarą