Loader

Saldainiai „Rosherai”

2013-03-21
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Ar dažnai skanaujate saldainiais, tokiais kaip „Ferrero Roshe”? Įtariu ne, kadangi jie nėra iš pigiųjų, nors ir be galo skanūs. Bet turiu gerą naujieną, juos galima pasidaryti ir patiems! Norėčiau Jums pristatyti šių saldainių pusbrolį – naminiai „Rosherai” (pavadinimas dar galvojamas..). Užtruksite tikrai neilgai, bet rezultatu liksite patenkinti.

Reikės:

  • 100 g. riešutinių vaflių (bet kokie vafliai su riešutų įdaru);
  • 200 g. šokoladinio kremo (pagal skonį);
  • 150 g. lazdyno riešutų;
  • 150 g. juodo šokolado;
  • 1 v.š. bekvapio ir beskonio aliejaus (alyvuogių čia tikrai netiks...).

Gaminimo procesas

Step 1

Riešutus sudedame į skardą ir kepiname 180 laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių. Man 10 min. buvo per daug, tad patarčiau prižiūrėti procesą, kad jie nesudegtų. Tuomet nulupame odelę, atsidedame apie 25-30 sveikų riešutų, o likusius susmulkiname.

Step 2

Dubenyje sutriname vaflius su šakute iki smulkių trupinių (trintuvas netinka, nes padaro košę ir vaflių, o turi būti trupiniai). Beriame į juos smulkintus riešutus, dedame šokoladinį kremą ir išmaišome iki vientisos masės. Dabar geriausiai būtų šalia pasidėti dubenėlį su vandeniu, kad rankos būtų drėgnos, kitaip neis formuoti rutuliukus. Imame masės gabaliuką, jį kiek suplojame, dedame į vidurį sveikąjį riešutą ir formuojame rutuliuką, dedame ant padėklo ir taip su visa mase. Paliekame šaldytuve apie 2 valandoms arba šaldymo kameroje apie 30-60 minučių.

Step 3

Kai jau saldainiai beveik sustingę, pradedame ruošti šokolado glajų. Į puodą pilame aliejų ir dedame sulaužytą šokoladą, statome ant viryklės ir maišome, kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisos masės. Palaukiame, kol pravės, kad būtų galima drąsiai liesti pirštais.

Step 4

Tuomet imame saldainį, jį apvoliojame šokolado glajuje ir dedame ant kepimo popieriaus. Taip su kiekvienu saldainiu. Tuomet juos paliekame šaltai, kad viskas vėl sustingtų.

Mano pastebėjimai: kitą kartą darydama dėsiu mažiau šokoladinio kremo, nes mėgstu kietesnius saldainius. Vėsinsiu juos šaldiklyje, kad būtų kieti ir taip greitai neatsileistų. Dėjau plytelę šokolado, pritrūkau tik 5 saldainiams padengti (tiesiog juos apliejau likusiu šokoladu), kurie liko „išankstiniam paragavimui”…

Skanių bandymų!

Parašykite komentarą