Loader

Prancūziškas padažas salotoms

2012-10-10
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 5m
  • Ready In: 10m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (1.5 / 5)

1.5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Vištienos kepsnys su citrinos padažu

    Vištienos kepsnys su citrinos padažu

  • Aštrus saldžiarūgštis padažas

  • Česnakinis padažas su agurkais

  • Itališkas pomidorų padažas

  • Pievagrybių Padažas su gražgarstėmis

Nežinau kodėl, bet jau antra vakarą iš eilės mano ruošiamas maistas susijęs su Prancūzija. Šį kartą gaminau labai skanų padažą salotoms į kurį įeina Prancūziškos Dižono garstyčios. Neišsigąskite, jos nėra deficitinės ir brangios ir jas radau Norfos parduotuvėje. Pagaminimas greitas, bet efektas stulbinantis.

Reikės:

  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. balto vyno acto, jei neturite balto, naudokite raudono;
  • 2 a.š. Dižono garstyčių;
  • jūros druskos;
  • cukraus;
  • juodųjų pipirų;
  • česnako skiltelės.

Gaminimo procesas

Step 1

Į indelį sudėjau aliejų, balto vyno actą ir Dižono garstyčias ir gerai išmaišiau, kol visos dalys susijungs ir taps vientisa masė. Tuomet dėjau porą didesnių žiupsnių cukraus. Cukrus atlieka gan svarbų vaidmenį, kadangi ši neutralizuoja acto aitrumą. Todėl dėdami cukrų kaskart ragaukite kol skonis taps priimtinas jūsų gomuriui. Įtraiškiau česnaką ir įbėriau pipirų ir vėl gerai išmaišiau. Jūros druskos dedu tik prieš pildamas padažą ant salotų, kadangi druskos kristalai neištirpsta ir būna skaniau.

Šį kartą padažą pyliau ant smulkiai pjaustytus pomidorus, agurkus, paprikos ir kininių salotų. Buvo išties skanu. Skanaus!

Parašykite komentarą