Prancūziškas padažas salotoms
2012-10-10- Prep Time: 5m
- Cook Time: 5m
- Ready In: 10m
Average Member Rating
(1.5 / 5)
8 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Nežinau kodėl, bet jau antra vakarą iš eilės mano ruošiamas maistas susijęs su Prancūzija. Šį kartą gaminau labai skanų padažą salotoms į kurį įeina Prancūziškos Dižono garstyčios. Neišsigąskite, jos nėra deficitinės ir brangios ir jas radau Norfos parduotuvėje. Pagaminimas greitas, bet efektas stulbinantis.
Reikės:
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. balto vyno acto, jei neturite balto, naudokite raudono;
- 2 a.š. Dižono garstyčių;
- jūros druskos;
- cukraus;
- juodųjų pipirų;
- česnako skiltelės.
Gaminimo procesas
Step 1
Į indelį sudėjau aliejų, balto vyno actą ir Dižono garstyčias ir gerai išmaišiau, kol visos dalys susijungs ir taps vientisa masė. Tuomet dėjau porą didesnių žiupsnių cukraus. Cukrus atlieka gan svarbų vaidmenį, kadangi ši neutralizuoja acto aitrumą. Todėl dėdami cukrų kaskart ragaukite kol skonis taps priimtinas jūsų gomuriui. Įtraiškiau česnaką ir įbėriau pipirų ir vėl gerai išmaišiau. Jūros druskos dedu tik prieš pildamas padažą ant salotų, kadangi druskos kristalai neištirpsta ir būna skaniau.
Šį kartą padažą pyliau ant smulkiai pjaustytus pomidorus, agurkus, paprikos ir kininių salotų. Buvo išties skanu. Skanaus!