Loader

Karamelinis kremas

2013-04-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Šį kartą Jums pristatau kremą, kuris puikiai tinka įvairių desertų papuošimui. Suteiks ne tik grožį bet ir puikų skonį.

Reikės:

  • 1/4 puodelio cukraus
  • 2 v.š. vandens
  • 1/4 puodelio riebios grietinėlės
  • 1,5 v.š. vanilinio cukraus
  • 3/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros
  • 2,5 puodelio cukraus pudros

Gaminimo procesas

Step 1

Nedideliame puode sumaišiau cukrų su vandenių. Cukrus ištirpo ir sirupas tapo visiškai permatomas. Nemaišant sirupą viriau ant nedidelės ugnies, kol jis patapo tamsaus gintaro spalvos.

Step 2

Nuėmus nuo ugnies į gautą karamelę supyliau grietinėlę ir vanilinį cukrų. Čia elgiausi atsargiai ir viską pyliau po šaukštą bei maišiau mediniu šaukštu. Viską sumaišius atidėjau į šalį kad atvėstu.

Step 3

Kol karamelė vėso, mikseriu sumaišiau sviestą kol jis tapo šviesus ir purus, apie 3 min. Tada sudėjau cukraus pudrą ir maišiau kol gavosi graži vientisa masė.

Step 4

Į gautą mišinį maišant lėtai supyliau karamelę ir maišiau iki vientisos masės.

Step 5

Prieš naudojimą padėjau į šaldytuvą 20 min.

Parašykite komentarą