Karamelinis kremas
2013-04-02Average Member Rating
(4.2 / 5)
6 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Šį kartą Jums pristatau kremą, kuris puikiai tinka įvairių desertų papuošimui. Suteiks ne tik grožį bet ir puikų skonį.
Reikės:
- 1/4 puodelio cukraus
- 2 v.š. vandens
- 1/4 puodelio riebios grietinėlės
- 1,5 v.š. vanilinio cukraus
- 3/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros
- 2,5 puodelio cukraus pudros
Gaminimo procesas
Step 1
Nedideliame puode sumaišiau cukrų su vandenių. Cukrus ištirpo ir sirupas tapo visiškai permatomas. Nemaišant sirupą viriau ant nedidelės ugnies, kol jis patapo tamsaus gintaro spalvos.
Step 2
Nuėmus nuo ugnies į gautą karamelę supyliau grietinėlę ir vanilinį cukrų. Čia elgiausi atsargiai ir viską pyliau po šaukštą bei maišiau mediniu šaukštu. Viską sumaišius atidėjau į šalį kad atvėstu.
Step 3
Kol karamelė vėso, mikseriu sumaišiau sviestą kol jis tapo šviesus ir purus, apie 3 min. Tada sudėjau cukraus pudrą ir maišiau kol gavosi graži vientisa masė.
Step 4
Į gautą mišinį maišant lėtai supyliau karamelę ir maišiau iki vientisos masės.
Step 5
Prieš naudojimą padėjau į šaldytuvą 20 min.