Recipes from Ingredient: aliejus
Ažūriniai blyneliai su bananais
Skaniai atrodantys blynai, yra daug gardesni. Ypač mėgiami vaikų.
DaugiauUkrainietiški virtinukai su bulvių įdaru
Šiandien gaminau senai nevalgytą patiekalą. Šiuos virtinukus gamindavo mano tėvas, jis jų receptą atsivežė iš savo tėvinės – Ukrainos. Kaskart nuvažiavus į Ukrainą pas senelius, močiutės prašydavom kad juos padarytų. Žinoma ji padarydavo, tačiau padarydavo juos didelius (dydis su lyg delnu) ir labai daug, todėl susirinkdavo visa didelė šeima juos ...
DaugiauSilkė su cinamonu
Iš ties, skamba kiek neįprastai, kai bandoma suderinti, atrodo, nesuderinamus dalykus. Šį kartą tai silkė, cinamonas ir cukrus. Pirmą kartą kai mama ją padarė žiūrėjau į tai labai skeptiškai, tiesą pasakius ji turėjo mane priversti kad ją paragaučiau, na gal ir dėl to kad aplamai nebuvau silkės mėgėjas. Tačiau paragavęs ...
DaugiauMoliūgų pyragas
Ir vėl aš su savo pyragais… :) Bet aš jau kitaip ir nebemoku gyventi. Šį kartą noriu jums pristatyti daržovę – jo Karališkąją Didenybę Moliūgą. Moliūgai yra labai naudingi organizmui, turi daug vitaminų, kurie pravers kiekvienam šaltuoju metu, taip pat medžiagos pektino, kuris padeda šalinti iš organizmo cholesterolį ir kenksmingas ...
DaugiauTrinta cukinijų sriuba
Sveiki, štai dar vienas trintos sriubos receptas. Lietuviai turi senas sriubos gaminimo ir valgymo tradicijas. Tačiau senoliai sriubą dažniau valgydavo pusryčiams bei vakarienei nei pietums. Ir dėl to buvo teisūs, nes sriuba kaip ir neturi daug energetinės vertės,na nebent į ją prikrautume riebalų. Tradicinę sriubą sudaro du trečdaliai skysčio ir viena ...
DaugiauKininių kopūstų salotos su tunu
Mano žmona nemėgsta jūros gėrybių, todėl ilgai reikėjo ją įkalbinėti, kad bent kažką galėčiau pagaminti iš žuvies. Priėjom kompromisą, kad tai bus tuno salotos. Tačiau salotos turėjo būti tokios kurios neskleidžia žuvies kvapo. Laimei man pasisekė, praleidus valandą laiko internete radau kažką tokio, tad ilgai nelaukęs kibau į darbą. Tiesa ...
DaugiauTeisingai Išvirti Makaronai
Makaronai yra vienas mano mėgstamiausių kulinarinių atradimų žemėje. Dėl makaronų kilmės ginčijasi daugelis šalių, ypač kinai, italai ir arabai. Nėra įrodytas tradicijų perdavimas, tačiau seniausi makaronų pavyzdžiai atrasti Kinijoje. Manoma, jog jiems apie 4000 metų, o atsirado senovės Kinijoje. Į Italiją lakštiniai greičiausiai atkeliavo XIII amžiuje ir lėmė daugybės europietiškų ...
DaugiauMamos obuolių pyragas
Savaitgalį parsigabenau didžiausią maišą obuolių. Tai kaipgi be obuolių pyrago? Vieną obuolių pyrago receptą jau Jums pristačiau, tačiau šis yra mano mėgstamiausias. Receptą nusirašiau nuo mamos, kuri jau jį moka mintinai. Mums šis pyragas be galo patinka, dėl to dalinuosi ir su Jumis.
DaugiauPynutės su saliami
Skubu su jumis pasidalinti dar vienu receptu, kuris netikėtai atėjo į galvą. Jis labiau skirtas pietums darbe arba mėgstantiems gan sočius pusryčius. Bet faktas tame, kad abejingų jiems nelieka, o ir improvizuoti savo mėgiamais produktais visada galima. Taigi, raitojamės rankoves ir kimbam į darbus. P.S. Šio kiekio saliamio man neužteko, ...
DaugiauPrancūziškas padažas salotoms
Nežinau kodėl, bet jau antra vakarą iš eilės mano ruošiamas maistas susijęs su Prancūzija. Šį kartą gaminau labai skanų padažą salotoms į kurį įeina Prancūziškos Dižono garstyčios. Neišsigąskite, jos nėra deficitinės ir brangios ir jas radau Norfos parduotuvėje. Pagaminimas greitas, bet efektas stulbinantis. Šį kartą padažą pyliau ant smulkiai pjaustytus ...
Daugiau