Loader

Apsilankymas restorane „Ridikai”

Autorius : | 2 Comments | On : 2013/01/24 | Kategorija : Gidas

Sveiki! Senokai nerašiau jums, bet norėdama išpirkti kaltę, noriu papasakoti savo įspūdžius iš Klaipėdoje aplankyto restorano  „Ridikai“. Visų pirma, girdėjome daugybę įvairių atsiliepimų apie juos, tai tik kurstė smalsumą ten nuvykti, nejaugi išties viskas taip ar kitaip vyksta? Pradėkime nuo pradžių…

Iš išorės restoranas atrodo mažas, kukli, jauki vieta, atokiau nuo šurmulio. Įdomu buvo tai, kad pirmadieniais jie nedirba (lankėmės trečiadienio vakarą) ir atidarius restorano duris už jų yra storas audinys užkabintas (!), kas tikrai pasirodė labai keista. Tai priminė kaimo seklyčią, kurioje žmonės virš durų iš vidaus pasikabina tokius pat užtiesalus, kad iš lauko tiek daug šalčio neprieitų į vidų. Kai įžengėme, visi restorano darbuotojai sėdėjo prie baro, pasidarė nejauku, nes visi nutilo, įsmeigė akis į mus, pasijutome taip, lyg būtume jiems sutrukdę, bet tuomet jie pakvietė užeiti ir prisėsti. Viduje vietos tikrai nėra daug, stalai arti vienas kito ir jų tik keli. Padavėjas prisistatė prie mūsų akimirksniu, bet meniu nedavė (meniu nėra, kadangi jie gamina iš to, ką nusiperką tą dieną šviežiausio). Paklausė, ar valgysime sriubą, kurią jis darė, sutikome (iš to sprendžiu, kad jis yra virėjas ar net savininkas). Viena iš sriubų buvo su jautiena ir kepintais svogūnais, kuri tikrai sužavėjo, jautėsi pipirai, bet ne per aštriai, mėsa taip pat buvo sultinga ir kiek apskrudusi. Kita sriuba buvo su naminiais spagetti tipo makaronais, ta pačia jautiena, per pusę perpjautu kiaušiniu ir gan dideliais morkos gabalais. Visumoje, sriubos buvo skanios, bet užkliuvo tai, kad žmogui, kuris nevalgo visiškai svogūnų primygtinai juos siūlė, o nesuvalgius iki galo sriubos, tampi jų priešu, tave perveria žudikišku žvilgsniu lyg būtum padaręs metų nusikaltimą. Beje, dar užsisakėme svarainių arbatos, kuri buvo išties skaniai gaivinanti, jai teikiu didžiulį pliusą. Antrus patiekalus išsirinkome su vištiena: viena buvo su pomidorais ir garnyrui bulvėmis, o kita su pievagrybiais ir garnyrui naminiais makaronais. Vištienos abiejose patiekaluose buvo dideli gabalai, kas nustebino, tačiau man nepatiko tai, kad atnešė bulves gruzdintas aliejuje, apie ką jie neužsiminė, pomidorai tiesiog šalia visko supjaustyti skiltelėmis ir vos pašildyti ir viskas tiesiog užlieta labai riebiu padažu ir dar apibarstyta sūriu. Vaizdas nebuvo iš gerųjų, nes matėsi atsiskyrę riebalai (tos dalies net nevalgiau). Patiekalas nesužavėjo nei skoniu, nei išvaizda, įveikiau gal tik pusę jo, o išnešdamas padavėjas pats užsiminė, jog šį kartą tikrai persistengė su padažu… Tačiau kitas patiekalas su pievagrybiais buvo skanus, tiesa, makaronai tie patys, kaip ir sriuboje, trūko daržovių, buvo pateikti burokėlių gabaliukai ir salotų lapai, bet visumoje viskas tarpusavyje derėjo. Patiekalai nebuvo verti tokių pinigų.

Aplinka nors ir nėra išvaizdi, bet priminė vieną iš tų italų restoranėlių, kuriuos rodo per filmus. Labai gerai girdisi kas ką kalba, o tai blaško ir nesuteikia to jaukumo būnant dviese. Dar vienas labai didelis minusas tame, kad nėra meniu, kuriame būtų aiškiai surašytos kainos, dėl ko sunku orientuotis sąskaitoje, nes atrodo, kad moki už tai, ar tu jiems patikai ar ne. Kaip jie leido suprasti, patiekalai yra sugalvojami tą dieną ir jie labai daug eksperimentuoja iš turimų produktų. Nesu įsitikinusi, ar norėčiau pastoviai valgyti jų eksperimentus, tuo labiau, kad ne visi būna vykę.

Susumavus visus „už“ ir visus „prieš“, dešimties balų sistemoje jiems skirčiau 6 balus.

Ar lankyčiausi ten dar kartą? Tikrai ne.

Ar rekomenduočiau Jums ten apsilankyti? Taip, kadangi patys galėsite įvertinti situaciją ir paneigti arba patvirtinti visus sklandančius gandus.

Comments (2)

  1. Tekstą parašė lankytojas on 2013/08/03

    Didesniu pasiputeliu neesu mastes. Maistas tikrai geras,bet klientas jiems niekas. Tikiuosi greitai visi tai pastebes.Is principo daugiau ten nesilankysiu.

     
  2. Tekstą parašė Giedrius on 2013/09/28

    Buvau tame restoranėlyje porą kartų. Pirmą kartą mane nusivedė kaip į kažkokį tai fantastišką restoraną, o jau antrą kartą kai teko ten eiti tai labai nenorėjau, nes užteko ir pirmojo karto. Įspūdžiai: Meniu surašytas ant lentos be kainų, iš tų užrašų neina suprasti kas patiekiama. Pvz yra užrašas Salotos arba kažkokia ten arrabia. Kas tai yra neaišku. Padavėjos apsirengusios taip lyg į kiemą išėjo šuns pavedžioti. Stiklines atnešė susikišusios pirštus į jų vidų, kas man labai nepatiko, nes aš nežinau ką prieš tai jos rankomis laikė. Kaivnėje triukšminga dėl personalo tarpusavyje pasišūkavimų. Man pvz kaip lankytojui visai nebūtina žinoti, kad pas juos yra problemų su santechnika, arba kad kažkas blogai iškepė. Padavėjos nėra profesionalios, vieną užsakymą pamišro o kitą pagamino ne taip kaip tarėmės. Keistai pasirodė apkepinti spageti sriuboje, nes sudėtinga valgyti. Labai daug rebalų visur, kas nemalonu. Aplinka paprasta, tokia kaip kokios pakelės kavinaitės. Nostalgiškai pasirodė langelis indams nunešti.