Loader

Žingsnis arčiau itališkos virtuvės

Autorius : | Komentavimas išjungtas įraše Žingsnis arčiau itališkos virtuvės | On : 2012/12/10 | Kategorija : Virtuvė

Ne italai galvodami apie itališką maistą pirmiausiai prisimena du patiekalus – tai makaronai ir picos. Picos tešlos minkymas reikalauja daug pastangų, todėl žmonės mieliau renkasi makaronus. Įprastai jie jau būna pagaminti, tad reikalauja mažiau resursų.

Nepaisant to, pasaulyje yra tūkstančiai itališkų makaronų ir picų receptų, tačiau dauguma žmonių nepagamina to, ką italai pavadintu itališku maistu. Todėl šiuo straipsniu pamėginsime paaiškinti kaip paversti šiuos receptus kuo autentiškesniais.

Kadangi naudosite sausus makaronus virimui, rinkitės makaronus kurie pagaminti iš kvietinių miltų, šie makaronai paprastai būna tamsesni. Nepasikliaukite vien užrašu ant pakuotės, kad makaronai yra itališki. Prieš pirkdami makaronus perskaitykite jų sudėtį.

Makaronai turi būti šiurkštūs, o ne lygūs. Kuomet jie būna išvirę tas šiurkštumas išsipučia ir labiau sugeria padažą, taip skaniau.

Pasak italų, geriausi makaronai yra al dente, kas reiškia pažodžiui „į dantis”, kitaip tariant, šie makaronai yra kietesni. Dauguma kitų makaronų pagamintų iš kitų miltų verdant, greitai suminkštėja, perverda, suyra arba sulimpa į vieną gumulą.

Radę ir nusipirkę tinkamus makaronus juos taip pat reikia ir tinkamai išvirti. Makaronai yra krakmolingi, todėl verdant išskiria krakmolo, kaip ir ryžiai, tad jie turi būti verdami dideliame puode su daug vandens. Jei reikia, užvirus vandeniui įdėti druskos ir tuomet dėti makaronus.

Nusipirkti tinkamus makaronus ir juos išsivirti yra tik puse darbo, nebent mėgstate juos valgyti tik su šlakeliu alyvuogių aliejumi arba su salotomis.

Skirtingi makaronai verdami skirtingą laiką, todėl virėjai pirmiau pradeda gaminti padažą, o ne virti makaronus.

Jei padažas gavosi per tirštas, jį galima atskiesti su vandeniu kuriame virė patys makaronai. Tai duoda subtilų skonį padažui.

Padažas priklauso nuo Italijos regiono, tačiau kuo toliau į Italijos pietus tuo daugiau padaže vyrauja pomidorai, kuo šiauriau – tuo pomidorų mažiau. Šiaurėje padažuose vyrauja daržovės ir alyvuogių aliejus. Taip pat šiauriečiai makaronus deda  į salotas.

Iš pirmo žvilgsnio patarimai atrodo paprasti, tačiau laikantis šių patarimų galėsite pasigaminti iš ties puikius makaronus sau, savo šeimai ar draugams.