Loader

Tinginys iš šakočio trupinių

2012-10-10
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 8:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Panašūs Receptai
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai „Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Ar kada esate ragavę tinginio, kuriame vietoj sausainių būtų šakočio trupiniai? Ne? O be reikalo! Darant su šakočio trupiniais,  tinginys būna kur kas skanesnis (na bent jau man) ir kur kas minkštesnis, smagiau valgomas :)
Žinoma jums iškyla klausymas iš kur gauti tokį dalyką, juk trupinti patį šakotį labai brangu. Taip, iš ties brangu, tačiau šakočių kepėjai pardavinėja trupinius už kelis litus už kilogramą. Tad internete paieškokite vietinių kepėjų ir kreipkitės į juos.

Reikės:

  • 400g šakočio trupinių;
  • 3 v.š. kakavos;
  • 100g sviesto;
  • 1 indelio kondensuoto pieno;
  • 1 v.š. cukraus.

Gaminimo procesas

Step 1

Ištirpinau sviestą ant nedidelės ugnies. Subėriau cukrų sumaišytą su kakava (taip išvengiama kakavos gumulėlių) ir supyliau kondensuotą pieną. Tuomet kaitinant maišiau kol gavosi vientisa masė.

Step 2

Gautą masę užpyliau ant trupinių ir gerai išmaišiau.

Step 3

Tada tampriai įvyniojau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldytuvą. Kadangi dariau ryte, tai vakare jau valgėm. Buvo iš ties skanu ir visiems patiko.

Skanaus!

Parašykite komentarą