Riestainiai su cukrumi
2012-11-11- Prep Time: 45m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 1:10 h
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Panašūs Receptai
Riestainiai man kaskart primena vaikystę, pietų pertauką, valgyklą. Kai pirmą kartą pabandžiau pati jų išsikepti, pažadėjau sau, kad parduotuvėje daugiau jų nebepirksiu, kai užsimanysiu išsikepsiu pati. Jau ilgą laiką nekepiau aš jų, bet buvau gryžusi į kaimą, tėvukas buvo pripirkęs jų labai daug, o aš negalėjau joms atsispirti, Gryžus namo prisiminiau, kad kažkur turėjau jų receptą, susiradau ir nusprendžiau pasidalinti su jumis.
Reikės:
- 280g kepinių margarino
- puse stiklinės cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušiniai
- miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- cukraus apvoliojimui
Gaminimo procesas
Step 1
Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi ir cukraus pudra.
Step 2
Įmušame kiaušinį ir vėl išmaišome.
Step 3
Beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius, minkome tol, kol nebekibs prie rankų.
Step 4
Padedame į šaldytuvą 15min
Step 5
Išsikočiojame tešlą, supjaustome juostelėmis ir su rankomis suformuojame apvalia mažojo pirštelio storio juostelę, susukame riestaunuką, Taip padarome su visa tešla.
Step 6
Kiekvieną riestainuką apviliojame su cukrumi, ir sudedame į skardą.
Step 7
Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180-200°C ir kepame apie 15min.