Riestainiai su cukrumi

2012-11-11
riestainai
  • Pasiruošimas : 45min
  • Gaminimo laikas : 20min
  • Pagaminamas per : 1:10 h

Riestainiai man kaskart primena vaikystę, pietų pertauką, valgyklą. Kai pirmą kartą pabandžiau pati jų išsikepti, pažadėjau sau, kad parduotuvėje daugiau jų nebepirksiu, kai užsimanysiu išsikepsiu pati. Jau ilgą laiką nekepiau aš jų, bet buvau gryžusi į kaimą, tėvukas buvo pripirkęs jų labai daug, o aš negalėjau joms atsispirti, Gryžus namo prisiminiau, kad kažkur turėjau jų receptą, susiradau ir nusprendžiau pasidalinti su jumis.

Reikės:

  • 280g kepinių margarino
  • puse stiklinės cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • cukraus apvoliojimui

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi ir cukraus pudra.

Žingsnis 2

Įmušame kiaušinį ir vėl išmaišome.

Žingsnis 3

Beriame persijotus miltus ir kepimo miltelius, minkome tol, kol nebekibs prie rankų.

Žingsnis 4

Padedame į šaldytuvą 15min

Žingsnis 5

Išsikočiojame tešlą, supjaustome juostelėmis ir su rankomis suformuojame apvalia mažojo pirštelio storio juostelę, susukame riestaunuką, Taip padarome su visa tešla.

Žingsnis 6

Kiekvieną riestainuką apviliojame su cukrumi, ir sudedame į skardą.

Žingsnis 7

Pašauname į orkaitę įkaitintą iki 180-200°C ir kepame apie 15min.

 

Nario vertinimas

(5 / 5)

5 5 3
Įvertink receptą

3 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai “Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą