Močiutės pyragas

2012-10-09
Močiutės pyragas
  • Pasiruošimas : 0min
  • Gaminimo laikas : 0min
  • Pagaminamas per : 0min

Kada pradėjau gaminti šitą pyragą jau nebepamenu, tik žinau vieną, kad jis yra labai skanus. Kas kart kai jį gaminu,  būna džiaugsmo netik mano artimiesiems, bet ir kolegoms, nes jo išeina nemažai, tai pasidalinu ir su jais. Šitas pyragiukas pranyksta akimirksniu, vos padedu valgomajam ant stalo.

Reikės:

  • Kepinių margarino 150g
  • 2 kaišinių
  • 1 nepilnos stiklinė cukraus
  • Miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 Šaukštų grietinės
  • Mėgiamos uogienės ar košės

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Sutarkuoju sviestą ir ištrinu jį su stikline miltų. Po to sudedu visus likusius ingredientus ir išmaišau, turėtų gautis košė. Tada dedu miltų tiek, kad minkant nebekibtų prie rankų. Dedu į šaldytuvą 30 min arba į šaldiklį 15 min.

Žingsnis 2

Kol šąla tešla pasiruošiu skardą, iškloju su kepimo popieriumi. Šitą porciją pritaikiau savo nedideliai skardai, kadangi mano dabartinė orkaitė yra vos 50 cm pločio ir tokio pačio gylio. Tai vat, 1/4 tešlos palieku pyrago viršui, o likusią dalį tešlos iškloju į skardą, užtepu ant viršaus uogienę ir ant viršaus užtarkuoju tešlos likutį.

Žingsnis 3

Galima ir tą dalį tešlos iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir išpuošti pyrago viršų. Taip kaip matote paveikslėlyje. Pyrago kraštus būtinai užlenkite. Pašaunu į orkaitę ir kepu 170-180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos, apie 40min.

P.S. jeigu jūsų skarda didesnė tai tešlos gaminkitės daugiau.
Tai skaniausias mano pyragas. Šiltas pyragas ir stiklinė pieno, ar gali būti geriau….

Nario vertinimas

(5 / 5)

5 5 3
Įvertink receptą

3 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Tetos Virgos pyragėliai

    Tetos Virgos pyragėliai

  • Sausainiai "Smėlio juostos"

    Sausainiai “Smėlio juostos”

  • Maskarponės pyragas

    Maskarponės pyragas

  • Sausainių pagrindas

    Sausainių pagrindas

  • Tortas su maskarpone ir braškėmis

    Tortas su maskarpone ir braškėmis

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą