Lavašas

2013-02-05
Lavašas
  • Pasiruošimas : 15min
  • Gaminimo laikas : 30min
  • Pagaminamas per : 60min

Prieš keletą dienų sumasčiau pasigaminti kebabą lavaše ir visas jam reikalingas dalis pasigaminti pačiam. Kebabas lavaše susideda iš trijų dalių: lavašo, kebabo ir padažo. Visus receptus pateikiu atskirai, kadangi kiekviena dalis gali būti kitokia, o ir receptas būtų labai jau ilgas. Tad viskas nuo pradžių – lavašo receptas.

Reikės:

  • 3 puodeliai miltų
  • 1 puodelis vandens
  • 14g mielių
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos

Gaminimo procesas

Žingsnis 1

Įkaitinau orkaitę iki 180°C. Iš visų ingredientų išminkiau tešlą. Tešla turi nelipti prie pirštų. Ją padalinau į 4 dalis.

Žingsnis 2

Tešlą kočiavau labai plonai, taip plonai kad net persimatė. Nebijokite ji yra elastinga ir neplyšta.

Žingsnis 3

Iškočiotą blyną dėjau ant kepimo popieriaus ir pašoviau į orkaitę. Kepiau su priežiūra, mat lavašo negalima perkepti, antraip bus visas trupantis. Geriau neiškepti iki galo negu perkepti. Kepiau apie 7 minutes kol kraštai pradėjo šiek tiek skrusti.

Žingsnis 4

Iš anksto buvau pasiruošęs du rankšluosčius, kuriuos sudrėkinau vandeniu. Iškepus lavašui padėjau jį ant drėgno rankšluosčio ir uždengiau kitu. Taip po kurio laiko lavšas tampa minkštas ir lankstus. Šis etapas reikalingas tuo atveju jei ketinate kažką įviniuoti į lavašą, tarkim kebabą. O jei ketinate ji naudoti kaip užkandį tada lavašo nereikia drėkinti.

Skanaus!

Recepto tipas: Žymės: , Sudėtis: , , ,
Nario vertinimas

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Įvertink receptą

4 žmonės įvertino receptą

Panašūs receptai:
  • Venecijos pica

    Venecijos pica

  • Pica su grybais

    Pica su grybais

  • Pica su dešra ir šonine

    Pica su dešra ir šonine

  • Vafliai

    Vafliai

  • DSC0121a2

    Vafliniai blyneliai su mėsa

Recepto komentarai

Rašyti Komentarą