Loader

Kaip saulėgrąžų aliejus veikia mūsų organizmą?

Autorius : | Komentavimas išjungtas įraše Kaip saulėgrąžų aliejus veikia mūsų organizmą? | On : 2012/12/17 | Kategorija : Sveika Mityba

Yra daug mitų ir istorijų apie tai kaip saulėgrąžų aliejus veikia mūsų organizmą. Žmonės skuba sakyti, kad maistinis aliejus mums daugiau kenkia negu suteikia naudos. Tai nėra tiesa.

Kuomet saulėgrąžų aliejus yra vartojamas saikingai jis mums nekenkia, mat jis turi daugiau nesočiųjų riebalų nei sočiųjų. Mūsų organizmui nesotieji riebalai yra reikalingi kasdien, todėl geriau maisto gaminime dažniau naudoti šį aliejų negu sviestą. Šiuo atveju sviestas turi daugiau sočiųjų riebalų, o tai jau kenkia mūsų sveikatai. Pakeisdami sviestą saulėgrąžų aliejumi jūs mažinate tikimybę turėti per didelį kiekį cholesterolio ir sirgti širdies ligomis.

Saulėgrąžų aliejus turi labai mažai cholesterolio, kai kurių gamintojų aliejai visai jo neturi. Anksčiau buvo manoma, kad aliejus turi labai didelį kiekį cholesterolio. Dabar, geriausi aliejaus gamintojai stengiasi savo produktus pateikti kuo sveikesnius, todėl galime drąsiau vartoti jų aliejų.

Saulėgrąžų aliejus išlieka sveikas net aukštoje temperatūroje, šia savybe kiti aliejai negali pasigirti.  Todėl jis yra labai naudingas kepant ar kitaip apdorojant maistą aukštoje temperatūroje. Šis aliejus yra idealus kasdieniam vartojimui ir net prižiūrintiems savo sveikatą.

Kita gera šio aliejaus savybė yra tai, kad jo galiojimo terminas yra labai ilgas. Todėl turėdami dideles saulėgrąžų aliejaus atsargas galite nepergyventi, kad dings jo gerosios savybės.

 Norint garantuoti sveiką gyvenimą sau ir savo šeimai, visgi patartina prie perkant saulėgrąžų aliejų patikrinti jo etiketę. Įsitikinkite ar jame nėra cholesterolio ir ar turi daugiau nesočiųjų riebalų nei sočiųjų.